Topchefer vil gøre København til finanscentrum i Norden

I en fælles kronik appellerer store navne fra finanssektoren for, at Danmark skal udnytte brexit.

En gruppe af de tungeste chefer i den finansielle sektor i Danmark har sat sig sammen for at udnytte briternes farvel til EU.

De vil tiltrække sig en række af de medarbejdere og virksomheder, der vil forlade Londons finanscentrum som følge af brexit, der samtidig fratager dem muligheden for at lave bankforretning i det øvrige EU.


I en fælles kronik i Børsen skriver blandt andre Allan Polack, koncernchef i PFA Pension, Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, og Nikolaj Kosakewitsch, administrerende direktør for Københavns Fondsbørs, at det vil være en stor gevinst for Danmark at lokke virksomheder og medarbejdere til København.

- Hvis vi skal lykkes med at trække endnu mere til, skal vi have gjort omverdenen opmærksom på fordelene ved København, skriver de.

- Den opgave er vi nu – på tværs af banker, realkreditinstitutter, pensionsselskaber, kapitalfonde og erhvervsorganisationer – gået sammen om at løfte i forbindelse med initiativ om at gøre København til et nordisk finansielt centrum.

I et interview med Børsen siger PFA-chef Allan Polack, at Danmark har en god mulighed for at tiltrække en del af de folk, der flytter fra London som følge af brexit.

- Jeg kan godt se for mig, at Danmark kan tiltrække over 1000 ansatte fra London årligt, men det afgørende er ikke, om det sker i 2018 eller 2019. 

- Når København først er blevet en finansiel hub, så vil det gå stærkt, siger han. 

Polack har været formand for en arbejdsgruppe i regi af tænketanken Axcelfuture, hvor også chefer fra en række af landets største finansielle virksomheder har deltaget.

/ritzau/

Emneord: Finans, Banker, Brexit
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også