Topembedsmænd skal undersøges i PET-sag

PET-sagen kan få ansættelsesretslige konsekvenser for topembedsmænd i Justitsministeriet, erfarer Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har aftalt med sin nye justitsminister Karen Hækkerup (S), at hun skal bede relevante ledende embedsmænd i Justitsministeriets departement om at redegøre for deres rolle i PET-sagen.

Embedsmændene skal konkret redegøre for deres rolle omkring de oplysninger, der er givet til Folketingets Retsudvalg og den rådgivning, der er givet til afgående justitsminister Morten Bødskov i forbindelse med retsudvalgets besøg på Christiania den 29. februar 2012.

Kammeradvokaten vil på baggrund af oplysningerne vurdere, om sagen giver grundlag for ansættelsesretslige konsekvenser for de involverede embedsmænd, erfarer Ritzau.

Dermed kan sagen, der kostede Morten Bødskov posten som justitsminister, i yderste konsekvens også ende med fyringer eller degraderinger af topembedsmænd.

Moderniseringsstyrelsen skal yde bistand til Justitsministeriet i forbindelse med undersøgelsen, så Justitsministeriet ikke skal undersøge sig selv.

Ifølge Ritzaus oplysninger er målet snarest muligt at få afsluttet undersøgelsen, og fremgangsmåden menes at være den hurtigste vej til et resultat.

Der er dog ikke sat slutdato på, hvornår redegørelserne og de mulige konsekvenser skal være på plads.

/ritzau/

Emneord: PET, Justitsministeriet, Folketingets Retsudvalg, Kammeradvokaten, Moderniseringsstyrelsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også