Transport af nyhedsdirektør har kostet DR en million

DR's nyhedsdirektør har rejst for en million kroner over de sidste tre år. Det skriver Jyllands-Posten.

DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup bor i Ry i Jylland men arbejder i København. Transporten er dækket er DR, og det har kostet mediet en million kroner over de seneste tre år.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans, der har fået aktindsigt i DR's udgifter til transport af Ulrik Haagerup.


- Det er ikke en fornuftig anvendelse af offentlige midler, da det normalt i den offentlige sektor i forhold til faste job er institutionen uvedkommende, hvor vedkommende bor, skriver arbejdsmarkedsforsker ved RUC Bent Greve til Finans om udgifterne. 

Ifølge Finans' oplysninger har det samlet kostet DR 986.343 kroner at transportere Ulrik Haagerup til og fra arbejde i 2014, 2015 og 2016.

Flybilletter har stået i 752.603 kroner, taxa-ture i 111.347 kroner og hotelophold har kostet 66.677 kroner. Dertil kommer togture, parkering og kørsel.

- Man skal vurdere, om det giver mening at bruge penge i det omfang på sådanne udgifter.

- I dette tilfælde består den ledelsesmæssige fornuft i, om DR mener, Ulrik Haagerup er så dygtig, at den kan forsvare at bruge så mange penge på ham, eller om man kan finde en ligeså kvalificeret nyhedsdirektør til færre penge, siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, til Finans.

Ulrik Haagerup har været ansat i DR siden 2007 og dækningen af transport er en del af hans lønaftale.

- Også dengang var han bosat i Ry med sin familie, men man vurderede, at det var vigtigere at finde den rette kandidat end at finde én, der kom fra København, svarer DR's økonomichef Niels Ammitzbøl til Finans om udgifterne.

Politisk er der i øjeblikket stor fokus på DR's økonomi, da flere partier ønsker at skære i udgifterne til mediet.

En række sager har den seneste tid ramt DR. Ikke bare er der fokus på udgifterne til Ulrik Haagerups transport, der har også været fokus på faktum, at DR betalte udgifterne til transport af en USA-korrespondents kones hest.

/ritzau/

Emneord: DR, Public service, Ulrik Haagerup, Direktører, Lønninger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 03.02.17 Klaus Østerberg
    DR

    Når der er så stor focus på DR for tiden, skyldes det bl.a. at DR`s pengeforbrug internt er steget til højder der overstiger mange private firmaers forbrug generelt. Det er svært at få øje på hvordan den naturlige stopklods, der skal holde øje med et for stort pengeforbrug har fungeret, eller om den overhovedet har været der. Det ser ud som om alle, fra øverste chef og langt ned i rækkerne, er fedtet ind i stationens ødselhed, og det er efterhånden blevet dens adelsmærke. Da vi samtidig har at gøre med en komplet uduelig politisk kontrol DR, vil dette uvæsen forsætte igen og igen mange år fremover. Det er tydeligt at det fantastiske pengeforbrug også har smittet af på udsendelserne, der for manges vedkommende er genudsendelser, og opsamling af ældgamle ting der forlængst har mistet enhver form for interesse. Det bedste man kan gøre er at lukke for pengestrømmen, og lade stationen klare sig selv.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også