Foto: Shutterstock

Tre lande forventes at blive ‘lukket’ for danskerne

Senere på dagen forventes det, at udenrigsministeriet vil fraråde rejser til tre europæiske lande, da smitten er for høj.

Coronasmitten stiger over det meste af Europa i øjeblikket, og i Danmark er der desværre ikke nogen undtagelse. Faktisk er smitten så grel i Danmark i øjeblikket, at hvis udenrigsministeriet skulle lave en rejsevejledning til Danmark, så ville de fraråde rejser dertil.

Heldigvis kan vi ikke frarådes rejser til det land vi bor i, men til gengæld kan vi blive frarådet at rejse til andre europæiske lande. Det er formentlig også, hvad der vil komme til at ske i løbet af torsdagen, hvor udenrigsministeriet udsender deres nye rejsevejledning.

Dette sker klokken 16.00, og hvis de fortsat lukker ned, hvis et land har passeret 30 smittede pr. 100.000 indbyggere over de seneste 14 dage, så vil tre lande blive ‘lukket ned’.

Disse lande forventes at blive lukket

Hvis du går med tanker om at rejse i løbet af den nærmeste tid, så bør du afvente med at købe billetter til flyveren mod enten Holland, Portugal og Østrig.

I Portugal har der i løbet af de seneste to uger været registreret 33 smittede per. 100.000 indbyggere om ugen, mens tallet i Holland og Østrig ligger på 39.5 og 39.6.

Hvis de tre ovenstående lande bliver ‘lukket ned’ i eftermiddag, så vil der formentlig gå noget tid, før det bliver muligt at rejse dertil med god samvittighed igen. Landene skal nemlig ned under 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også