Tre nye FGU'er ansætter direktører

De nye uddannelser for unge, FGU, er igang med at ansætte deres ledere. En jysk og sjællandsk FGU har peget på deres.

Thomas Dalgaard ansat som direktør for FGU Midt-Vest

Bestyrelsen for FGU Midt-Vest har ansat Thomas Dalgaard som direktør for FGU Midt-Vest, der dækker Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner.

- FGU Midt-Vest får med Thomas Dalgaard en direktør, der med sin stærke ledelseserfaring fra uddannelsesverdenen, kan stå i spidsen for den store opgave at skabe et stærkt og attraktivt FGU Midt-Vest, både for de unge og for medarbejderne. Thomas kender uddannelsessektoren og kommer med erfaring fra forandringsprocesser, hvor der er mange spørgsmål, der skal svares på, og de gode processer skal bidrage til medarbejderengagement samtidig med, at målet er at få de unge godt videre, udtaler bestyrelsesformand for FGU Midt-Vest Ib Lauritsen, til daglig borgmester i Ikast-Brande Kommune. 

Vi følger udviklingen af den nye FGU

En ny forberedende grunduddannelse vil udfordre den sociale arv: Måske er vi på vej til at skrive uddannelseshistorie i Danmark. 

Læs mere om uddannelsens udvikling på DenOffentliges temaside

Thomas Dalgaard kommer med mange års undervisnings- og ledelseserfaring fra uddannelsessektoren. Han har tidligere været bl.a. vicedirektør på Silkeborg Business College og senere konstitueret direktør samme sted i en flerårig overgangsperiode. Aktuelt underviser han på Herningsholm Erhvervsskole. Han er 51 år og bosat i Silkeborg.

FGU Midt-Vest starter op den 1. august 2019 og kommer til at bestå af produktionsskolerne i de 3 kommuner sammen med dele af VUC’erne. 
 
 

FGU-Midtjylland ansætter direktør

Det er en skoleleder, Janne Mylin, som fra 1. februar 2019 tiltræder som direktør for den nye uddannelsesinstitution FGU-Midtjylland.

FGU-Midtjylland dækker Silkeborg og Viborg kommuner, og som skal driver to FGU-skoler i de nuværende produktionsskolers lokaler i Silkeborg og Viborg. Den nye uddannelse får ca. 490 elever og ca. 80 medarbejdere, og de første elever begynder på uddannelsen i august 2019.

- Jeg er utrolig glad for at kunne præsentere Janne Mylin som ny direktør for FGU-Midtjylland. Med 14 års ledererfaring har hun de pædagogiske, økonomiske, administrative og personalemæssige kvalifikationer til både at etablere, udvikle og drive den nye uddannelsesinstutitution, siger bestyrelsesformand for FGU-Midtjylland Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

- Stillingen er unik, da jeg er meget motiveret af at give unge en mulighed for en anden vej, end den snorlige og direkte vej gennem skole, uddannelse og job. Jeg har som skoleleder arbejdet med indsatser for at kvalificere unges kendskab og valg af ungdomsuddannelser, særligt med fokus på de praktiske karriereveje, og jeg har etableret samarbejde med flere end 26 virksomheder, samt udviklet en praktiklinje, hvor de ældste elever har søgt og fået mulighed for ekstra erhvervspraktik. Jeg ser rigtig meget frem til at starte i jobbet den 1. februar 2019, udtaler Janne Mylin.

 

FGU på Sjælland ansætter direktør
Søren Elnebo Lau er ansat som direktør for den nye Forberedende Grunduddannlse, FGU, der etableres i et samarbejde mellem Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Solrød og Roskilde Kommuner. Han kommer fra en stilling som centerleder for Ungdommens Uddannelsesvejledning Center Syd i Hvidovre, Brøndby og Ishøj, hvor han har været de seneste tre år:
 
-  Jeg er meget optaget af, at unge mennesker skal have de bedste muligheder for en god start i livet. Derfor har jeg lige fra de første beskrivelser af FGU haft lyst til at bidrage til, at det bliver et godt tilbud til de unge og til gavn for hele uddannelsessystemet, siger Søren Elnebo Lau, der glæder sig til at opbygge FGU sammen med de kompetente lærere og ledere fra produktionsskolerne og VUC.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Søren Lau. Der var 14 ansøgere til stillingen. Søren Elnebo Lau tiltræder 1. januar 2019.

Fakta FGU:

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) er en helt ny uddannelse for unge op til 25 år, som har brug for et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse. FGU’en er 2-årig og skal være klar til at modtage de første elever den 1. august 2019. FGU’en dannes af produktionsskolerne og dele af VUC’erne.

FGU Midt-Vest dækker Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner og forventes at få ca. 400-450 elever og ca. 50-60 medarbejdere. FGU-institutionen er hjemmehørende i Herning med lokale skoler i de 3 kommuner. FGU Midt-Vest har en bestyrelse på 11 medlemmer.

FGU-institutionen Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Roskilde og Solrød Kommuner får senere på året et mere mundret navn.

 
Emneord: Søren Elnebo Lau, Thomas Dalgaard, 030119, Janne Mylin, Forberedende grunduddannelse (FGU)
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 06.07.20 Uddannelse
  Så mange har søgt ind på en videregående uddannelse

  94.604 har søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse. Det er 5.850 flere end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, der især er glad for, at hver femte ansøger har søgt ind på en af de fem store velfærdsuddannelser.

 • 06.07.20 Uddannelse
  Der er brug for at uddanne endnu flere pædagoger

  Det er positivt, at faldet i kvote 1-ansøgere til pædagoguddannelsen er stoppet efter flere års nedgang. Men det er stadig nødvendigt at tiltrække og uddanne endnu flere pædagoger for at følge med det stigende børnetal og minimumsnormeringer. Det kræver, at politikerne tager ansvar for at løfte pædagoguddannelsen og forbedre vilkårene for det pædagogiske arbejde, fastslår BUPL.

 • 24.06.20 Uddannelse
  Ny karakterskala skal understøtte en positiv læringskultur

  Akademikerne har fremsendt den akademiske fagbevægelses overvejelser om en ny karakterskala til Ekspertgruppen til ændring af karakterskalaen. Ekspertgruppen blev nedsat at undervisningsministeren og uddannelsesministeren i april og arbejdet forventes afsluttet ultimo september i år.

 • 17.06.20 Uddannelse
  Dagpenge hæves under uddannelse

  Fra 1. august 2020 får ledige over 30 år ret til at tage en erhvervsuddannelse på 110 procent dagpenge. Det indgår i én af to politiske aftaler med i alt 730 millioner kroner til at opkvalificere ledige.

 • 04.09.18 Uddannelse
  Ny rektor til politikerne: Uddannelse er en klog investering

  KVUC har fået ny rektor, Anita Lindquist Henriksen. Hun advarer mod kortsigtede besparelser, der udfordrer kvaliteten i uddannelserne og innovationskraften i sektoren.