Tre ud af fire unge på 25 tager en ungdomsuddannelse

Andelen af unge med en ungdomsuddannelse ligger stabilt. Men de 35-årige er blevet bedre til at læse videre.

Hver gang fire unge på 25 år stiller op på række, har de tre af dem gennemført en ungdomsuddannelse. Og sådan har det været i mange år, selv om de unge bliver tudet ørerne fulde af, at de skal uddanne sig. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, siger, at det kan være svært for de unge mennesker, der går i de sidste klasser af folkeskolen, at finde ud af, hvad man vil efter skolen.

- Mange er måske skoletrætte og synes, at det lyder fristende at komme ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Men det er vigtigt at tænke mere langsigtet. En uddannelse skal ses som en investering i sin egen fremtid, siger hun i en kommentar.

Camilla Skovsbo Erichsen påpeger, at man investerer en del år af sin ungdom med lav indkomst og har udgifter til bøger for udsigten til et højere lønniveau med en uddannelse i rygsækken.

Men de lidt ældre - derimod - har måske taget budskabet til sig. I hvert fald stiger andelen af 35-årige, der har læste videre støt.

Af alle personer, som i 2012 var 35 år, havde 43,2 procent fuldført en videregående uddannelse. Går man 10 år tilbage, lå tallet under 32 procent.

- Set fra et samfundsmæssigt perspektiv er det vigtigt, at danskerne uddanner sig. Uddannelse giver højere indkomst og dermed flere penge til forbrug, siger Camilla Skovsbo Erichsen.

- Det løfter privatforbruget og derigennem den samlede økonomiske vækst. Uddannelse er desuden med til at forbedre produktiviteten, så vi bliver konkurrencedygtige sammenlignet med de lande, vi handler med, siger forbrugerøkonomen.

Både med ungdomsuddannelser og med de videregående uddannelser er det kvinderne, der optager de fleste pladser på skolebænkene.

Af de 25-årige er det over 80 procent af kvinderne mod 73,7 procent af mændene, der gennemfører en ungdomsuddannelse. Af de 35-årige har 51,2 procent af kvinderne gennemført en videregående uddannelse mod 35,5 procent af mændene.

/ritzau/

 

Emneord: Ungdomsuddannelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.11.16 Infrastruktur
  Uddannelse direkte ind i musikbranchen

  VUC Roskilde har åbnet en ny rytmisk musikafdeling med eget lydstudie til HF-uddannelsen. Det giver samarbejde med lokale spillesteder og en ny tilgang til skolen for unge med dårlige skoleerfaringer.

 • 22.04.15 Ledelse
  Store kommunale forskelle i brug af forberedende tilbud

  Bogligt svage unge får meget forskellig behandling alt efter, hvilken kommune de bor i: Kommunernes brug af forberedende tilbud, der skal ruste ikke-uddannelsesparate unge, svinger meget, viser ny SFI-undersøgelse.

 • 05.02.14 Velfærd
  Satspulje om fremme af unges mentale sundhed

  En ny satspulje giver mulighed for at afprøve et program til at fremme mental sundhed og forebygge angst- og depressionslidelser. Satspuljen kan søges af kommuner, i samarbejde med erhvervs- og/eller produktionsskoler.

 • 27.09.13 Politik
  Tilkald kavaleriet. Og find ud af, hvorfor du skal stemme.

  Ansatte i Greve Kommune har dannet Kommunekavaleriet. Kavaleriet rykker ud og fortæller, hvad kommunen egentlig laver. Og hvorfor det er vigtigt at stemme til kommunalvalget og dermed være med til at bestemme, hvordan det skal være at bo i Greve.

 • 05.09.13 Politik
  Elevorganisationer får én million til demokratikampagne

  Der skal være mere elevdemokrati på ungdomsuddannelserne. Det mener en række elevorganisationer, som vil give eleverne mere indflydelse gennem en kampagne. De har netop fået én million kroner af Undervisningsministeriet til projektet.