Troels Lund får nyt ministerområde for femte gang

Den tro Løkke-støtte Troels Lund Poulsen får med den nye trekløverregering sin femte ministerpost.

Det er efterhånden et langt minister-CV, Venstres Troels Lund Poulsen kan fremvise. 

Mandag formiddag kan den 40-årige politiker så skrive sit femte ministerjob på CV'et, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer sit nye ministerhold i trekløverregeringen.

Han har haft posten som erhvervs- og vækstminister, men skal fremover være beskæftigelsesminister.

Tema med artikler om regeringer

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Troels Lund Poulsen blev gjort til minister allerede som 31-årig i 2007, hvor han overtog ansvaret for det danske miljø.

Inden da startede hans politiske karriere som formand for Venstres Ungdom fra 1997 til 1999. Siden fortsatte karrieren som folketingsmedlem fra 2001.

Miljøministertiden gav ham lidt blandede anmeldelser. I hvert fald var begejstringen ikke så stor blandt miljøets organisationer.

Efter miljøposten blev Troels Lund Poulsen rykket frem i geleddet og udpeget til skatteminister fra februar 2010 til marts 2011. Derefter nåede han yderligere et halvt års tid som undervisningsminister.

Undervejs i Troels Lund Poulsens ministerkarriere har han fået flere øgenavne. 

Som miljøminister fik han navnet "Traktor-Troels", som vist ikke var på grund af hans erfaringer som landmand, men mere på grund af glæden ved bestemte traktortyper.

Troels Lund Poulsen fik senere navnet "Trolex", som hænger sammen med et meget omtalt Rolexur, som han som ny undervisningsminister fik af Qatars sheik Tamim Bin Hamad Al-Thani. Senere måtte han aflevere uret tilbage. 

Som skatteminister var Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt dybt involveret i skattesagen mod tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Troels Lund Poulsen blev i juridisk forstand frifundet af Skattesagskommissionen.

Alligevel tildelte partierne i rød blok en "stor" næse til Troels Lund Poulsen. Selv mener han, at Skattesagskommissionen "frikendte ham pure". 

/ritzau/

Emneord: Ministerholdet, Troels Lund Poulsen, Venstre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.