Troels Lund Poulsen er kravlet op i regeringens hierarki

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har præsteret et overraskende politisk comeback og er nu den fjerde mest magtfulde minister i regeringen.

Det viser Altingets magtanalyse 2016, som offentliggøres i dag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) topper listen efterfulgt af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Venstres næstformand, udenrigsminister Kristian Jensen, indtager tredjepladsen og herefter følger Troels Lund Poulsen, hvis karriere for et par siden ellers lå i ruiner efter den såkaldte skattesag.


Troels Lund Poulsens placering skyldes dels, at han leder et stærkt ministerium og har plads i regeringens vigtige Økonomiudvalg, dels at han er en af Løkkes nærmeste allierede.

”Troels Lund var en helt central redningsplanke, da Løkke kæmpede for sit politiske liv, og det giver vigtig credit,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der også fremhæver Troels Lund Poulsens strategiske evner.

På magtlistens næste pladser følger justitsminister Søren Pind og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Støjberg har ikke plads i regeringens centrale udvalg, men den europæiske flygtningekrise kombineret med Støjbergs gennemslagskraft i medierne giver hende en høj placering i regeringshierarkiet.

”Hendes ministerium er normalt ikke et af de tungeste, men i den situation, man står i, har det fået en ekstremt stor politisk betydning,” siger Erik Holstein.

Altingets magtanalyse er en journalistisk analyse af magtforholdene internt i regeringen. Listen bygger dels på en vurdering fra Altingets ekspertpanel, dels på en række andre kriterier som budgetter, stemmetal og medlemskab af regeringens centrale udvalg. 

Emneord: Troels Lund Poulsen, Magt, Venstre
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.