Tysk sygeplejerske tilstår 100 drab

- Ja. Det, som jeg har tilstået, fandt sted, siger 41-årig sygeplejerske ved første retsmøde i Oldenburg.

Den tyske sygeplejerske Niels Högel tilstår tirsdag, at han har dræbt 100 patienter. 

Det skriver dpa ved retssagens begyndelse i den nordvestlige tyske by Oldenburg. 

På et spørgsmål fra den ledende dommer i sagen, om hvorvidt anklagerne mod ham er præcise, svarede Högel: 

- Ja. Det, som jeg har tilstået, fandt sted. 

Sagen om de døde patienter i Nykøbing

Læs om en besynderlig og historisk drabssag fra Nykøbing Sygehus.

Den 41-årige har forklaret, at han ofte kunne finde på at sprøjte medicin ind i patienter, når han ikke havde noget at tage sig til på sine vagter. Også selv om det var farligt og nogle gange dødbringende.

Når der blev slået alarm, hastede personalet til patienten, og Högel forsøgte at redde livet for patienten, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

I anklageskriftet oplyses det, at han har dræbt 99 personer, men i weekenden rapporterede tv-stationen NDR, at Högel over for sin psykiater er kommet i tanke om endnu et drab. 

Högel begyndte at arbejde på hospitalet i Oldenburg i 1999. Året efter begyndte han på sine forbrydelser.

Den 41-årige har allerede tilbragt næsten et årti i fængsel for domme for andre patienters død.

Han blev i 2005 pågrebet, da han var ved at give en patient i Delmenhost stærk medicin, som ikke var ordineret. I 2008 blev han dømt syv års fængsel for drabsforsøg.

En anden retssag fulgte i 2014-15 som følge af pres fra en gruppe pårørende, som havde mistet familiemedlemmer, mens Högel havde været sygeplejerske.

Han blev derefter fundet skyldig i drab og drabsforsøg på fem andre ofre og blev idømt 15 års fængsel. 

Det var derefter, at Högel over for en psykiater indrømmede, at han havde begået mindst 30 drab i Delmenhorst. Dette fik myndighederne til at gå tilbage og undersøge en række mystiske dødstilfælde i Oldenburg.

Anklagemyndigheden siger, at der måske kan være tale om over 200 ofre. Men det frygtes, at det aldrig vil blive opklaret, da de dræbte er kremeret. 

Den ledende dommer ved retten i Oldenburg, Sebastian Buehrmann, siger, at målet med retssagen er at få klarlagt det fulde omfang af de seriedrab, som foregik på to tyske hospitaler gennem en årrække. 

- Vi vil gøre vort yderste for at få afdækket sandheden. Det er som et hus med mørke rum. Vi vil have lyst bragt ind i mørket, siger han.

/ritzau/dpa

Emneord: Drab på patienter, Sygeplejersker, Tyskland, 311018
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 13.11.18 Sundhed
  Sygeplejersker i syddanske kommuner står foran omfattende patientopgave

  Stadig flere borgere udskrives som syge fra sygehusene, og kommuner skal varetage behandling og pleje i eget hjem. En ny specialuddannelse for sygeplejersker hilses velkommen i kommunerne

 • 30.10.18 Politik
  Efter flere forsøg: Nyt råd skal fremme OPS

  Et nyt råd skal komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre offentlige udbud og fremme konkurrencen om de offentlige opgaver. Derfor nedsætter erhvervsminister Rasmus Jarlov i dag Forum for Udbud. Se medlemmerne og kommissorie her.

 • 30.10.18 Sundhed
  KL og Danske Regioner: Omdan de 150 særlige pladser

  De 150 særlige pladser, som er beregnet til de mest udsatte borgere, står tomme hen. Derfor opfordrer KL og Danske Regioner nu regeringen til at konvertere pladserne til sengepladser i psykiatrien.

 • 30.10.18 Sundhed
  Bedre information skal bremse ventetid i akutmodtagelser

  Patienter på akutmodtagelserne er gennemgående tilfredse med hjælpen, de får, men mere kritiske, når det gælder informationen om, hvornår det er deres tur. Regionerne vil derfor give klar besked om, hvornår man kan komme til, og forkorte ventetiden