1002 danskere er blevet spurgt om deres forhold til it-sikkerhed, og 42 procent af dem giver udtryk for, at de enten i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad har mistet tilliden til informationssikkerheden i den offentlige sektor.

To ud af fem stoler ikke på offentlig it-sikkerhed

Undersøgelse viser, at knap halvdelen ikke har tillid til, at data håndteres forsvarligt i det offentlige.

Den offentlige sektor har tilsyneladende et tillidsproblem, når det gælder it-sikkerhed.

Læs også: Undersøgelse: Offentlig it-sikkerhed har huller

Det er i hvert fald en af konklusionerne i den undersøgelse, som KMD Analyse offentliggør tirsdag.

1002 danskere er blevet spurgt om deres forhold til it-sikkerhed, og 42 procent af dem giver udtryk for, at de enten i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad har mistet tilliden til informationssikkerheden i den offentlige sektor.

Mistilliden er også udtalt, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt de adspurgte er bekymrede for, om deres fortrolige personoplysninger kommer i hænderne på uvedkommende.


Her er 24 procent i høj grad eller meget høj grad bekymret for, at det kan ske, og yderligere 35 procent er i nogen grad bekymret.

Svarene stemmer overens med resultatet af en parallel undersøgelse, hvor 1001 ansatte i stat, amt og kommune er blevet spurgt om, hvordan de oplever it-sikkerheden på deres arbejdsplads.

Her svarer 50 procent, at de indenfor det seneste år har oplevet, at datasikkerheden er blevet brudt.

Det kommer til udtryk ved, at man deler brugernavn og password med sine kolleger for at få tingene til at virke, eller at fortrolige oplysninger for eksempel har været tilgængelige for ansatte uden relation til sagen.

51 procent af de adspurgte oplever desuden, at sikkerhedsreglerne kommer i vejen for produktiviteten, og 71 procent efterspørger mere undervisning i sikkerhed.

Emneord: IT-sikkerhed, IT-sikkerhedsstafetten, Offentlige data, Personfølsomme oplysninger, Offentlige ansatte
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 31.03.15 Anders Dinsen
  Det ville have klædt KMD, at...

  Sikkerhedsproblemer opstår i samspil mellem de løsninger man som IT-leverandør har ansvar for at levere, implementeringen i organisationen og de mennesker, der bruger dem. Skal man lave bedre og sikrere IT i det offentlige, så skal man prøve at forstå kompleksiteten i det samspil.

  Som systemleverandør ville det derfor have klædt KMD at anlægge et systemisk perspektiv på problemet. At pege fingre af ledelsen og sige, at problemet kan løses ved at ledelsen sætter mere fokus på sikkerhed, grænser til at vaske hænder.

  Koncernsikkerhedschefen hos KMD sender bolden videre til beslutningstagerne hos hans virksomheds kunder, samtidig med at han pudser glorien på den virksomhed, der aflønner ham.

  Jeg betvivler ikke, at der er et problem. Det tror jeg ingen længere gør!

  Mvh
  Anders Dinsen
  Softwaretester

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også