Udbuds-stafetten

Udbuds-stafetten

Hvordan kan vi sikre de bedste betingelser for udbud, og hvilke udfordringer er der på vejen?  Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen skyder stafetten i gang med sit bud på, hvilken betydning den nye udbudslov vil få for det offentlige og det private.

Udbuds-stafetten på Den Offentlige lader forskellige aktører med værdifuld viden bidrage til debatten om den nye udbudslov. Udbudsloven, der står til at blive vedtaget den 1. oktober, sætter nye rammer for virksomhedernes samarbejde med det offentlige. Formålet med loven er ”at fastlægge procedurerne for offentlige indkøb, så der gennem en effektiv konkurrence opnås den bedst mulige udnyttelse af de offentlige midler''. 

Blogstafetterne på DenOffentlige.dk er et redaktionelt projekt, som omhandler flere emner og temaer. Med stafetterne bringes forskellige meninger, visioner og forslag i spil om konkrete områder i den offentlige sektor. 

Blogs

 • Topchef: Ny udbudslov skal give mere kvalitet i offentlige it-projekter
  19.11.15 Ledelse

  Kvalitet, leverancesikkerhed og erfaring på leverandørsiden bør bruges aktivt i udbud til at få gjort op med de mange kuldsejlede IT-Projekter, skriver IT-direktør i Udbudsstafetten.

 • Ingen sundhedssektor uden innovation og offentligt privat samarbejde
  07.09.15 Velfærd

  Regionerne bruger årligt lidt over 100 mia. kroner på sundhedsområdet, og samlet går knap 50 pct. af regionernes driftsudgifter til private leverandører og andelen er steget jævnt gennem de seneste par år, skriver Bent Hansen og lægger op til endnu bedre og mere offentligt privat samarbejde de kommende år.

 • Offentlig-privat samarbejde anno 2025
  24.06.15 Ledelse

  Dialog koster tid og penge. Så klar er meldingen fra adm. direktør i DI, Karsten Dybvad i hans bidrag til Udbuds-stafetten. I DI vil man arbejde hårdt for at gøre den nye udbudslov til en succes.

 • KL: Udbudslov styrker købmandskabet
  03.06.15 Ledelse

  "Udbudsloven giver mulighed for at lade det forretningsmæssige træde i forgrunden og de juridiske knæbøjninger (en smule) i baggrunden", skriver adm. direktør i KL, Kristian Wendelboe i sit indlæg til Udbuds-stafetten. I indlægget fremhæver han især to nye tiltag, som interesserer kommunerne.

 • Dansk Erhverv: Udbudsloven er et kæmpe skridt i moderniseringen af den offentlige sektor
  12.05.15 Politik

  Moderniseringen af den offentlige sektor kommer ikke af sig selv. Det er en opgave som kræver politisk handling, og den nye udbudslov er derfor et kæmpe skridt i den rigtige retning. Med den i hånden har det offentlige og virksomhederne fået mulighed for at udvide samarbejdet og udvikle løsningen af velfærdsopgaver – og det er der hårdt brug for.

 • Sass Larsen om ny udbudslov: Effektive offentlige indkøb for 300 milliarder kroner
  09.04.15 Politik

  Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S) skyder Udbuds-stafetten igang med et indlæg om Danmarks første udbudslov. Loven skaber nye rammer for private virksomheders muligheder for at byde ind på offentlige udbud og vil føre til milionbesparelser i både det offentlige og hos private virksomheder.

Pressemeddelelser

 • Netavisen DenOffentlige øger fokus på OPS: Ny blogstafet om udbud
  09.04.15 Politik

  Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen skyder en ny blogstafet, Udbuds-stafetten, igang. Det sker i forlængelse af den nye udbudslov, som netop er sendt i høring. Med den nye blogstafet øger Mediehuset DenOffentlige sit konstruktive fokus på et bedre offentligt-privat samarbejde.

TILMELD NYHEDSBREV