Udbyttesvindlen: Skat har anlagt sager for 12,7 milliarder

Velfærd

21/08/2018 05:26

Nick Allentoft

Skattestyrelsen har rejst erstatningssager for det fulde beløb, der menes at være svindlet for i udbytteskat.

Skattestyrelsen har nu anlagt civilretlige erstatningssager for hele det beløb, der menes at være blevet svindlet for i den store skandale omkring svindel med udbytteskat.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

- Skattestyrelsen har nu anlagt 388 civilretlige sager i udbyttesagen. Dermed er det samlede krav om tilbagebetaling eller erstatning nået op på 12,7 milliarder kroner.

- Vi arbejder hårdt for at få pengene hjem til statskassen, skriver Steen Bechmann Jacobsen, fagdirektør i Særlig Kontrol i den nye Skattestyrelse, i pressemeddelelsen.

Sagen handler om, at svindlere - hovedsageligt fra udlandet - har krævet tilbagebetaling af udbytteskat fra aktier, de ikke ejede. Skat har ikke kontrolleret kravene godt nok og sendt pengene.

 

FAKTA: Sådan blev Skat snydt for milliarder i udbyttesag Skat udbetalte over tre år flere milliarder kroner til udlændinge, som udnyttede et hul i Skats kontrol.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Skattestyrelsen har nu anlagt 388 civilretligesager med et samlet krav på 12,7 milliarder kroner i forbindelse med en meget omtalt sag om svindel med udbytteskat. Det oplyser Skattestyrelsen.

Svindlen fandt sted i perioden fra 2012 til 2015.

Læs her, hvordan svindlen angiveligt er foregået:

* Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

* Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

* Svindlen sker, hvis selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden de har ejet de aktier, de vil have tilbagebetalt skat for.

* Ifølge Politikens oplysninger er de to sigtede i USA samt en tredje sigtet - briten Sanjay Shah - mistænkt for blandt andet at have svindlet igennem fiktive amerikanske pensionsfonde.

* Ved at hævde, at pensionsfondene ejede aktier i danske selskaber for mange milliarder, påstod svindlerne, at pensionsfondene havde ret til at få udbytteskat retur efter aftaler om dobbeltbeskatning mellem Danmark og USA.

Kilde: Skat, Politiken, Skattestyrelsen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce