Uddannelsesministeriet

Uddannelsesministeriet

Slotsholmsgade 10, 1216 København K

Telefon: 3332 3501 Website: www.fivu.dk E-mail:

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Artikler

 • Pejlemærker for kompetenceudviklingen i folkeskolen på plads
  28.11.13 Velfærd

  Nu er der udarbejdet pejlemærker for, hvordan en milliard kroner til efteruddannelse af lærere og pædagoger i folkeskolen skal anvendes. Det er gennemgående for pejlemærkerne, at kompetenceudviklingen skal tilrettelægges, så den har størst mulig effekt på elevernes læring og trivsel.

 • Dansk innovationsnetværk er blandt Europas bedste
  15.08.13 Politik

  Biopeople, Danmarks innovationsnetværk for biosundhed, har fået guldmedalje af EU-Kommissionen for sit arbejde for vækst og samarbejde i den danske biosundhedsindustri. Netværket er støttet af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og Rådet for Teknologi og Innovation.

 • Danmark er blandt de førende innovative EU-medlemslande
  26.03.13

  Danmark får bronze i EU's årlige innovationsmåling. Tredjepladsen understreger den hårde internationale konkurrence og behovet for et endnu stærkere dansk innovationssystem.

 • Stor interesse for at bidrage til fremtidens innovationsindsats
  26.03.13

  Organisationer og vidensinstitutioner har bidraget med 450 indspil, der skal bidrage til en kortlægning af Danmarks udfordringer og innovationsbehov, INNO+. Kortlægningen skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale udfordringer.

 • Rekordstor søgning i kvote 2
  19.03.13

  Aldrig har så mange personer søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2 Da ansøgningsfristen til kvote 2 udløb kl. 12 i dag, havde 49.137 personer indsendt en digital ansøgning til de videregående uddannelser via optagelse.dk.

Navne

Cases

Pressemeddelelser

 • Ministre vil have mere forskning ind i klasselokalerne
  20.02.16 Ledelse

  Der er behov for et tættere samspil mellem forsknings- og uddannelsesinstitutioner, kommuner og pædagogisk personale, så forskning i højere grad kan være med til at styrke folkeskolens undervisning. Ministre tager nu initiativ til en fælles indsats.

 • Førende amerikanske universitetshospitaler åbner dørene for danske forskningstalenter
  06.03.15 Infrastruktur

  Lundbeckfonden opretter i samarbejde med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley en stipendie-ordning inden for klinisk forskning, der tilbyder næste generation af danske forskningslæger ophold på verdens førende forskningshospitaler.

 • Kvalitetsudvalget: Behov for gennemgribende ændringer af videregående uddannelser
  29.01.15 Politik

  De videregående uddannelser bør reformeres for at undgå risikoen for massiv fejluddannelse. Og det haster. Sådan lyder hovedkonklusionen fra det Kvalitetsudvalg, der i dag udgiver sin slutrapport.

 • Ti bud på mere mønsterbrud
  18.12.14 Velfærd

  Mønsterbryderkorpset har givet uddannelses- og forskningsministeren ti konkrete anbefalinger til, hvordan de videregående uddannelser kan tiltrække og fastholde flere unge fra ikke-uddannelsesvante hjem.

 • 11 forskere får store bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd
  15.12.14 Ledelse

  11 forskere fra danske universiteter har opnået prestigefulde bevillinger for tilsammen næsten 120 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).

 • Formandskabet for det nye Råd for Ungdomsuddannelser er udpeget
  19.09.14 Ledelse

  Undervisningsministeren har i dag udpeget et formandskab på syv personer, som skal lede Rådet for Ungdomsuddannelser. De syv personer skal rådgive om udfordringer og problemstillinger på landets ungdomsuddannelser.

 • Regeringen afsætter 1,2 milliarder ekstra til uddannelse
  26.08.14 Velfærd

  Regeringen afsætter 1,2 milliard kroner ekstra til uddannelse på årets finanslovsforslag. Pengene skal sikre, at kvaliteten fortsat er helt i top, når det rekordhøje optag på de videregående uddannelser indfinder sig på uddannelsesinstitutionerne.

 • Privatrettede uddannelser sikrer rekordoptag på de videregående uddannelser
  29.07.14 Velfærd

  Mere end 64.000 fik den 30. juli besked om, at de er optaget på en videregående uddannelse. Især erhvervsakademiuddannelserne opnår vækst i antal optagne og sikrer, at det samlede optag overstiger rekorden fra 2013.

 • Innovationsmiljøerne hjælper flere vækstvirksomheder i gang
  14.07.14 Infrastruktur

  I 2013 hjalp innovationsmiljøerne 68 nye virksomheder til verden og rejste 100 millioner kroner mere fra private investorer end i 2012. Men de gode resultater må ikke blive en sovepude, for innovative virksomheder er nøglen til vækst og job, understreger uddannelses- og forskningsministeren.

 • Alle skal have gratis adgang til forskningsresultater
  24.06.14 Politik

  Det skal være gratis at læse alle videnskabelige artikler fra danske forskningsinstitutioner. Uddannelses- og forskningsministeren offentliggør i dag en ny strategi for fri adgang til forskningsresultater, der vil styrke kvaliteten af forskningen og den offentlige service.

 • Uddannelser skal tiltrække flere unge fra hjem uden klaver
  23.06.14 Velfærd

  De videregående uddannelser skal i langt højere grad tiltrække unge fra familier uden tradition for uddannelse. Det er et af målene i de kontrakter, uddannelses- og forskningsministeren indgår med uddannelsesinstitutionerne som led i en større indsats for at få flere mønsterbrydere på uddannelserne.

 • Rekordmange opfindelser på universiteterne i 2013
  20.06.14 Infrastruktur

  Danske forskere kunne præsentere rekordmange nye opfindelser i 2013, viser nye tal. De mange nye opfindelser fører til udvikling hos virksomhederne og flere job i Danmark, fastslår uddannelses- og forskningsministeren.

 • Postnummeret afgør unges uddannelse
  15.05.14 Velfærd

  Flertallet af de unge nord for København vil tage en videregående uddannelse, mens markant færre unge i Danmarks yderkommuner vil søge mod uddannelserne. Det viser Profilmodel 2012. Postnummeret skal ikke afgøre uddannelsesniveau, understreger uddannelses- og forskningsministeren.

 • En milliard kroner til voksen- og efteruddannelse
  07.05.14 Velfærd

  Regeringen, LO og DA er blevet enige om udmøntningen af en milliard kroner til bedre voksen- og efteruddannelse, der skal skabe stærke virksomheder og gode job. Der afsættes 355 millioner kroner til videregående voksen- og efteruddannelse.

 • Tre milliarder kroner til Danmarks Grundforskningsfond
  06.05.14 Ledelse

  Danmarks Grundforskningsfond skal fortsat støtte banebrydende forskning i den absolutte verdenselite. I den kommende vækstpakke vil regeringen afsætte tre milliarder kroner til nye forskningscentre.

 • Første spadestik til dansk-kinesisk universitetscenter i Beijing
  23.04.14 Velfærd

  Den 26. april 2014 vil Hendes Majestæt Dronningen af Danmark, Margrethe II, tage første spadestik til Industriens Fonds Hus, som er den nye bygning til det unikke samarbejde mellem Danmark og Kina.

 • Regeringen satser på udenlandske topstuderende
  09.04.14 Velfærd

  Danmark skal tiltrække flere dygtige udenlandske studerende og få dem til at blive her efter endt uddannelse. Det er et af hovedmålene i regeringens nye handlingsplan for Danmark som et attraktivt uddannelsesland for udenlandske talenter.

 • Kvalitetsudvalget anbefaler nye bachelorer til fremtidens arbejdsmarked
  03.04.14 Velfærd

  I dag kl. 11 offentliggør Kvalitetsudvalget sin første rapport 'Nye veje – fremtidens videregående uddannelsessystem' med analyser og anbefalinger til, hvordan man styrker kvalitet, relevans og sammenhæng.

 • Stærk bestyrelse skal investere i Danmarks fremtid
  26.03.14 Ledelse

  Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget ni bestyrelsesmedlemmer, der skal lede Danmarks Innovationsfond og uddele bevillinger for 1,6 milliarder i 2014.

 • Næsten 50.000 har søgt en videregående uddannelse gennem kvote 2
  17.03.14 Velfærd

  Der er i 2014 sket en lille stigning i antallet af ansøgere gennem kvote 2. Uddannelses- og forskningsministeren siger, at kvote 2 er en enestående mulighed for at sikre et godt match mellem studerende og de enkelte uddannelser.

 • Skærpede adgangskrav på læreruddannelsen hæver niveauet
  06.03.14 Velfærd

  Lærerstuderendes motivation, studieegnethed og faglige niveau er styrket med optagelsessamtaler, der sorterer umotiverede ansøgere fra. Det viser en ny evaluering. Samtalerne udfordrer ansøgerne på spørgsmålet, om det virkelig er læreruddannelsen og en karriere som lærer, de vil.

 • Politisk aftale fremmer talentindsatsen på de videregående uddannelser
  20.12.13 Politik

  Danmark skal have en talentkultur, hvor elever og studerende på alle niveauer får de bedste muligheder for at udnytte deres potentiale.

 • EU-ministre har godkendt Horizon 2020-programmet
  04.12.13 Bæredygtighed

  EU’s forsknings- og innovationsministre har endeligt godkendt forskningsprogrammet Horizon 2020. Ministrene er samtidig nået til politisk enighed om en række offentlig-private partnerskaber, herunder de biobaserede industrier

 • Censorer skal bidrage til kvalitetsløft af prøver og eksamener
  07.11.13 Politik

  Uddannelsesministeren vil stramme op på brugen af censorer på landets universiteter, så censorernes feedback aktivt bidrager til at forbedre kvaliteten af uddannelserne og sikrer de studerende en reel, ekstern censur.

 • Kvaliteten af de videregående uddannelser skal løftes
  30.10.13 Politik

  Nyt udvalg skal give anbefalinger til at forbedre de videregående uddannelsers kvalitet og relevans i forhold til arbejdsmarkedet og skabe et solidt grundlag for at sikre den bedst uddannede generation nogensinde. Målet er, at Danmark ikke mister ét job, fordi vi ikke har de rette kvalifikationer.

 • Erhvervsfolk, studerende og politikere udvikler innovative idéer på Borgen
  08.10.13 Politik

  15 innovative forretningsidéer bliver i denne weekend udviklet til konkrete produkter og services, når 100 iværksættere, studerende, politikere og andre deltagere mødes på Christiansborg til iværksættereventen Startup Weekend Borgen. Uddannelsesministeren var med til at skyde weekenden i gang.

 • Dansk og kinesisk samarbejde om forskning og uddannelse skal udvikles
  13.09.13 Politik

  Uddannelsesministeren besøger Beijing for at skabe tættere samarbejde og mere udveksling mellem danske og kinesiske uddannelses- og forskningsinstitutioner og udveksle viden, erfaringer og inspiration med institutioner og virksomheder i Kina.

 • Internationale studerende vil blive og arbejde i Danmark
  02.09.13 Velfærd

  Størstedelen af de internationale studerende på hele uddannelser i Danmark ønsker at arbejde i landet efter endt uddannelse.

 • Uddannelsesministeriet tweeter om SU
  26.08.13 Politik

  Studerende kan nu få opdateringer om SU-regler og tiltag på det sociale medie Twitter. Uddannelsesministeriet lancerer @minSU_dk som en service, der skal gøre SU-systemet mere gennemskueligt.

 • Alt om årets optag
  30.07.13 Politik

  Erhvervsakademierne optager over 70 procent flere nye studerende i 2013 i forhold til 2005. I 2013 har 26 procent af de optagne på de videregående uddannelser netop afsluttet deres adgangsgivende eksamen, og på 60 procent af uddannelserne blev alle kvalificerede ansøgere optaget.

 • Reform af pædagoguddannelsen skal fremtidssikre Danmark
  21.06.13 Velfærd

  Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er blevet enige om at reformere pædagoguddannelsen, så vi skaber trygge og udviklende dagtilbud til børn og unge, sikrer alle mulighed for et godt liv samt bedre forudsætninger for at gennemføre en uddannelse.

 • Ny innovationsfond skal styrke vækst og beskæftigelse
  04.06.13 Ledelse

  En ny samlet innovationsfond med et budget på 1,5 milliarder kroner skal sikre, at offentlige og private investeringer i forskning og udvikling omsættes til konkrete løsninger på samfundets udfordringer og til vækst og job i erhvervslivet.

 • Ny læreruddannelse skal løfte folkeskolen
  11.03.13

  Uddannelsesminister Morten Østergaard har med bred politisk opbakning netop godkendt bekendtgørelsen for en ny, fagligt stærkere og mere attraktiv læreruddannelse, der matcher folkeskolens behov, styrker den almene dannelse og hæver barren for de lærere, der skal løfte morgendagens folkeskole.

 • Innovationseksperter søges
  06.03.13

  Styrelsen for Forskning og Innovation opbygger en liste af eksperter, som styrelsen kan trække på i forbindelse med vurdering af ansøgninger om innovationsprojekter fra både virksomheder, forskningsinstitutioner og konsortier. Erfaring og kompetencer indenfor innovation Styrelsen søger folk med stærke personlige erfaringer og kompetencer indenfor innovation. Eksperter, med gode og relevante kompetencer vil blive optaget i vores kommende ekspertbank.

 • Erfaringsudveksling om uddannelsessamarbejde med vækstlande
  05.03.13

  Den 28. februar 2013 mødtes 130 repræsentanter fra de videregående uddannelser på Syddansk Universitet i Odense. Anledningen var et seminar om uddannelsessamarbejde med vækstlande afholdt af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering i samarbejde med de danske Bologna-eksperter.

 • Antallet af SU-modtagere stiger
  13.02.13

  Den samlede SU-støtte er steget med 75 procent på 10 år. Den samlede SU-støtte er steget med 75 procent fra 2001 til 2011. Det svarer til 7,9 milliarder kroner.

 • Dansk forskning fastholder international topplacering
  02.01.13

  Danmark er med helt i front, når det gælder forskningskvalitet, men kan blive bedre til at omsætte forskningsresultaterne til innovation i erhvervslivet og dermed vækst i det danske samfund.

 • Ny ambitiøs innovationsstrategi skal sikre mere vækst og beskæftigelse
  27.12.12

  Regeringen lancerer Danmarks nationale innovationsstrategi og sætter dermed gang i et paradigmeskift for innovationspolitikken. - Innovationsstrategien: Danmark - Løsningernes land

 • Ingen kan blive lærer på et år
  10.12.12

  Det er i direkte modstrid med virkeligheden, når Jyllands-Posten i dag viderebringer det fejlagtige indtryk, at det fremover skulle blive lettere at blive dansklærer. "Det var med en vis forbløffelse, at jeg åbnede avisen her til morgen.

 • Stort rygstød til forskning i folkeskolen
  22.11.12

  Ph.d.-rådet har uddelt 40 millioner kroner til 15 ph.d.-projekter om blandt andet inklusion, sprogundervisning, digitalisering og elevrettet ledelse i folkeskolen. Midlerne er afsat af regeringen for at styrke den praksisnære forskning i folkeskolen.

 • Danmark investerer millioner i rummet
  22.11.12

  Danmark bidrager med 257 millioner kroner til Den Europæiske Rumorganisations ikke-obligatoriske programmer over de næste tre år.  Det blev besluttet på ESA-ministerkonferencen i Napoli den 20. og 21. november, hvor de i alt 20 medlemslande i ESA har givet tilsagn om at investere op mod 10 milliarder euro i ESA over de næste tre år.

 • 770 millioner kroner til ny forskning og innovation
  08.11.12

  Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation i 2013.  Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance og har indgået aftale om fordeling af 770 millioner kroner til nye initiativer inden for forskning og innovation i 2013.

 • Regeringen vil styrke kvalitetssikringen af de videregående uddannelser
  30.10.12

  Uddannelsesministeriet har i dag sendt lovforslag om et nyt akkrediteringssystem for de videregående uddannelsesinstitutioner i høring. Akkrediteringssystemet skal bidrage til at sikre såvel eksisterende som nye uddannelsers kvalitet og samfundsrelevans og skal samtidig føre til markant mindre bureaukrati for uddannelsesinstitutionerne.

 • 20 millioner ekstra kroner til videnpilotordningen
  24.10.12

  Endnu flere små virksomheder kan i 2012 ansætte højtuddannede med tilskud fra staten gennem den såkaldte videnpilotordning. Som endnu et led i regeringens kamp for at nedbringe ledigheden – ikke mindst blandt de nyuddannede – skyder regeringen nu yderligere 20 millioner kroner i den populære videnpilotordning.

 • Ny aftale på vej om nordiske studerende
  24.09.12

  Uddannelsesministeren er på vej til at indgå en ny aftale mellem de nordiske lande om adgang til videregående uddannelser. Den ny aftale indebærer, at Danmark får en større godtgørelse for de nordiske studerende, der læser i Danmark.

 • Flere kommuner skal være med til at løfte 60- og 25 procentmålsætningen
  21.09.12

  I en række kommuner forventes det nu, at 60 procent får en videregående uddannelse og 25 procent også får en lang videregående uddannelse. Der er dog stor forskel mellem de enkelte kommuner. Det viser profilmodellen for 2010.

 • Regeringen afsætter tre milliarder kroner ekstra til uddannelsesinitiativer
  28.08.12

  Regeringens forslag til finanslov for 2013 prioriterer særligt vækst, uddannelse og beskæftigelse. Vejen til vækst er brolagt med viden og uddannelse. Derfor afsætter regeringen på finansloven næsten tre milliarder kroner ekstra til uddannelsesinitiativer.

 • Nye innovationscentre skal styrke dansk forskning og skabe vækst
  28.08.12

  Regeringen afsætter 25 millioner kroner på finanslovsforslaget til at videreføre eksisterende innovationscentre og etablere nye. Centrene skal skabe økonomisk vækst og markedsføre Danmarks styrkepositioner.

 • Flerårsaftale skal sikre bedre forskning
  27.08.12

  Universiteterne får hidtil uset tryghed om økonomien. Regeringen lægger op til en økonomisk flerårsaftale om basisforskningsmidler for mere end 25 mia. Aftalen skal give universiteterne mulighed for at langtidsplanlægge grundforskningen og sikre forskningsbaseret undervisning på højeste niveau.

 • En milliard til højere niveau på erhvervsakademier og professionshøjskoler
  27.08.12

  Regeringen vil over de kommende tre år bruge en milliard kroner på at styrke kvaliteten på erhvervsakademier og professionshøjskoler – herunder lærer- og pædagoguddannelserne – gennem øget vidensbasering og forskning i blandt andet pædagogik og didaktik.

 • Flere ph.d.-uddannede skal skabe viden, vækst og velstand
  27.08.12

  Regeringen fortsætter den ambitiøse satsning på ph.d.-uddannelse med det kommende finanslovsforslag. De ph.d.-uddannede skal især løfte dansk forskning og styrke konkurrenceevnen og produktiviteten i den private sektor. Regeringen fastholder den ambitiøse satsning på ph.d.-uddannelse, selvom globaliseringsaftalen udløber.

 • Ny læreruddannelse skal løfte folkeskolen
  01.06.12

  Regeringen har indgået forlig med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om en ny, fagligt stærkere og mere attraktiv læreruddannelse, der matcher folkeskolens behov, er gennemsyret af almen dannelse og hæver barren for de lærere, der skal løfte morgendagens folkeskole.

 • Stor politisk aftale om forskning og innovation i Europa
  31.05.12

  Det danske EU-formandskab har nået endnu et stort delmål. EU's forsknings- og innovationsministre er efter langvarige og vanskelige forhandlinger nået frem til den første store aftale om Horizon 2020 - en af verdens største forskningssatsninger med et samlet foreslået budget på godt 600 mia. kroner.

 • Nye uddannelser skal imødekomme nye behov
  15.05.12

  Uddannelsesministeren har godkendt tre nye videregående uddannelser med fokus på innovation, velfærdsteknologi og økonomistyring. Tre nye videregående uddannelser skal styrke innovation, velfærdsteknologiske løsninger og økonomistyring i det danske samfund.

 • Evaluering: Styrket pædagoguddannelse, men plads til forbedringer
  10.05.12

  Uddannelsen til pædagog er blevet evalueret, og følgegruppen har givet uddannelsesministeren en række anbefalinger, der skal forbedre uddannelsen.

 • 2020–plan giver råd til stort uddannelsesløft
  08.05.12

  Regeringen vil sikre de kommende generationer bedre muligheder for beskæftigelse, velstand og velfærd ved at foretage et ambitiøst og nødvendigt uddannelsesløft i Danmark. Danmark har brug for en veluddannet arbejdsstyrke, der kan skabe, udvikle og fastholde nye arbejdspladser til gavn for den enkelte og samfundet.

 • Rekordstor søgning til uddannelser via kvote 2
  23.04.12

  Søgningen til de videregående uddannelser via kvote 2 er større end nogensinde. Det er især erhvervsakademierne og de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, der får stigende opmærksomhed. Søgningen til de videregående uddannelser gennem kvote 2 var ved ansøgningsrunden den 15. marts 2012 historisk stor.

 • Albert Gjedde modtager Forskningskommunikationsprisen 2012
  19.04.12

  Professor i neurobiologi og farmakologi på Københavns Universitet Albert Gjedde får årets Forskningskommunikationspris for sin ekstraordinære indsats som formidler af hjerneforskning til et stort publikum. Uddannelsesministeren uddeler den 19. april årets Forskningskommunikationspris 2012.

 • 30 millioner til mere og bedre praksisnær lederuddannelse
  19.04.12 Ledelse

  Arbejdsmarkedets parter er blevet enige om fordelingen af en pulje på 30 millioner kroner til lederuddannelse på VVU- og AMU-niveau. Få offentlige ansatte gør brug af lederuddannelser inden for Videregående Voksenuddannelser, VVU, og arbejdsmarkedsuddannelser, AMU, men der er et stort potentiale for at øge deltagelsen.

 • Innovationsstrategi skal skabe job og vækst
  12.03.12

  En samlet, ambitiøs innovationsstrategi skal sikre kortere vej fra offentlige investeringer i forskning, udvikling, innovation og uddannelse til vækst og job i erhvervslivet.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner