Udflytning skaber usikkerhed: Flere statsansatte søger væk

Udflytningen af job til provinsen har gjort det sværere for staten at fastholde og tiltrække medarbejdere, viser nye tal. Regeringen tror på en bedring på den anden side.

Fordele ved at arbejde for staten som f.eks. en god pensionsordning er ved at være undergravet af regeringens over to år lange udflytningsdagsorden og den konstante usikkerhed, skriver 
Politiken på baggrund af nye tal og medlemsundersøgelser fra fagforeningerne Djøf og IDA.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

Djøf har sammenlignet karriereforløbene for sine statsansatte medlemmer i tiden før og efter den første runde udflytning i efteråret 2015. Tallene viser, at staten har fået sværere ved at fastholde medarbejderne efter udflytningen.

Andelen af ansatte, der forlader staten som arbejdsplads, er således steget fra 9,4 procent i juli 2015 til 12,1 procent i juli 2017. De fleste er rykket til den private sektor, til kommuner og semioffentlige selskaber.

V-LA-K-regeringen varslede i oktober 2017 at etablere »flere tusinde statslige job« uden for københavnsområdet. I den forløbne uge udskød innovationsminister Sophie Løhde (V) 
præsentationen af den konkrete plan, så navnene på de institutioner, der skal rykkes væk fra hovedstaden, først kommer på bordet til januar.

Medarbejdere og ledere forskellige steder i staten oplyser til Politiken, at uvisheden fylder enormt meget for dem selv på jobbet og hjemme i familien.

I en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen (IDA), foretaget blandt 1.600 nylige dimittender, siger hver fjerde, at diskussionen om udflytning af statslige arbejdspladser gør det mindre 
attraktivt at søge job i staten.

Formanden for de offentligt ansatte i IDA siger til Politiken, at de ældre medlemmers syn på staten er sivet ned til de yngre:

Kort efter udmeldingen om den første udflytningsrunde forventede 4 ud af 5 af de berørte ingeniører at skifte stilling. De fleste har hurtigt fundet job i det private erhvervsliv. Ifølge IDA er 
lønnen i det private ca. 7 procent højere for menige medarbejdere i sammenlignelige stillinger.

Trods tendenserne mener innovationsminister Sophie Løhde (V) stadig, at staten er en meget attraktiv arbejdsplads.

Emneord: Ledelsesavisen, Statslige arbejdspladser, Offentligt ansatte, Udflytning af arbejdspladser, 151217
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 18.12.17 Bo Barrensø
    Søg aldrig job i staten

    Sophie Løhde mener at staten er en meget attraktiv arbejdsplads. Venstre har haft regeringsmagten i 12 af de sidste 16 år. Alle de år har den statslige sektor været præget af massefyringer og konstante omorganiseringer. Som det mest kendte eksempel kan nævnes SKAT, som totalt ligger i ruiner efter Venstres mangeårige misforvaltning. Nu ved tusindvis af statsansatte ikke om de har job efter nytår eller om Sophie Løhde har givet jobbet til vennerne i provinsen. Der findes for tiden næppe en dårligere arbejdsplads end staten. Der burde findes en lov mod Venstres misforvaltning, så ansvar og straf kan blive placeret politisk for tab/spild af milliarder af kroner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også