Udflytningsplaner får kritik af 24 internationale økonomiske vagthunde

Regeringen vil flytte De Økonomiske Råd til Horsens. Det bekymrer tilsvarende vagthunde i 24 andre lande.

Kritikken af regeringens beslutning om at flytte De Økonomiske Råd (DØR) til Horsens vokser ud over landets grænser, skriver Politiken onsdag. 

De finanspolitiske vagthunde i 24 andre EU-lande, Network of EU Independent Fiscal Institutions, anmoder på det kraftigste regeringen om at omgøre sin beslutning.

- Vi er dybt bekymrede over de seneste nyheder om den danske regerings beslutning om at flytte De Økonomiske Råd væk fra københavnsområdet, lyder det i en fællesudtalelse fra organisationen.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

Blot tre af i alt 37 ansatte i DØR's sekretariat overvejer at flytte med.

Institutionen vil blive nulstillet, og rådenes formand, overvismand Michael Svarer, har varslet, at vismandsrapporter som konsekvens vil blive suspenderet i en periode.

Regeringen har medgivet, at DØR uvægerligt vil opleve et kvalitetstab på kort sigt.

- Selv hvis det kun skulle være midlertidigt, er det et alvorligt problem, siger EU-netværkets sekretariatschef, Michal Horváth, til Politiken.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har bestemt flytningen.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

- Regeringens beslutning kan ikke ses isoleret, den skal ses i sammenhæng med regeringens generelle politik om flytning, skriver han i en mail til Politiken. 

- Men placeringen i Horsens - mellem Aarhus og Odense - er valgt, fordi den på den lidt længere bane sikrer et fagligt rekrutteringsgrundlag til sekretariatet, lyder mailsvaret fra økonomiministeren. 

Han understreger, at det ikke handler om Horsens.

- Det kunne ligeså godt have været et andet sted. Det handler om, at regeringsprogrammet har et mål om, at decentral placering af statslige arbejdspladser skal skabe aktivitet i de pågældende områder. I dette tilfælde det østjyske område.

/ritzau/

Emneord: 280218, De Økonomiske Råd, Udflytning af arbejdspladser, Network of EU Independent Fiscal Institutions, Michael Svarer, Simon Emil Ammitzbøll
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også