Udlændinge forsvinder i stort tal fra udrejsecenter

På to år er 328 af 447 udlændinge på Udrejsecenter Kærshovedgård registreret som udeblevne, Regeringen oprettede ellers udrejsecenteret for at få styr på, hvor udlændinge på tålt ophold er.

Myndighederne har ikke overblik over, hvor flere hundrede udlændinge, der har været på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast, befinder sig. 

Det viser et svar til Folketinget fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Det skriver Politiken. 

I perioden fra 21. marts 2016 til 26. november i år har der været registreret 447 udlændinge som indkvarteret på centret, men som ikke længere er det. 

Myndighederne ved ikke, hvor langt størstedelen af de 447 befinder sig.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

- 328 af de 447 udlændinge er efter den registrerede indkvartering på Udrejsecenter Kærshovedgård registreret som udeblevne, lyder det i svaret ifølge Politiken.

- De pågældende er registreret som udeblevne enten i forlængelse af den registrerede indkvartering på Udrejsecenter Kærshovedgård eller i forlængelse af en registreret, efterfølgende indkvartering på et andet indkvarteringssted i centersystemet, hedder det.

Andre af de 447 har fået opholdstilladelse efter at have været indregistreret i udrejsecentret. 35 er sendt ud af Danmark. 

På centret er personer på tålt ophold, der ikke har opholdstilladelse, men som ikke kan udvises. Det kan for eksempel være, fordi de risikerer dødsstraf i hjemlandet. 

Derudover er der tilknyttet afviste asylansøgere, hvis udrejsefrist er overskredet, samt personer udvist ved dom. 

Da regeringen besluttede at oprette Udrejsecenter Kærshovedgård, var det blandt andet med den begrundelse, at myndighederne skal have styr på, hvor udlændinge på tålt ophold befinder sig.

- Vi har med dybt kriminelle mennesker at gøre. Det er krigsforbrydere, det er mordere, det er voldtægtsmænd, som vi ikke kan sende ud af landet, og derfor bliver vi nødt til at tåle dem, sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i juni 2016.

- Men det skal også være sådan, at vi har fuldstændig tjek på, hvor de er, og det har man ikke haft indtil videre, sagde hun. 

/ritzau/

Emneord: Udlændingepolitik, Udrejsecenter, Inger Støjberg, Tålt ophold, 271218
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 04.01.19 Sundhed
  Danske patienter er mere tilfredse end de fleste andre europæere

  En international undersøgelse viser, at vi danskere er blandt de europæere, der synes bedst om den behandling, vi får på hospitalerne og hos praktiserende læger og speciallæger.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 16.08.13 Politik
  Udrejsecenter skal få flere asylansøgere til at rejse hjem

  Sjælsmark Kaserne skal fremover huse et nyt udrejsecenter for afviste asylansøgere. Regeringen tager dermed et nyt skridt for at styrke arbejdet med at få flere afviste asylansøgere til at rejse ud af landet.

 • 01.06.11 Social
  Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

  Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.