Udlændingestyrelsen melder teltlejr klar til weekenden

På grund af regn har Beredskabsstyrelsen måttet bygge fundament under teltlejren til asylansøgerne i Thisted.

Opførelsen af en teltlejr til 250 asylansøgere ved Beredskabsstyrelsens center i Thisted er i fuld gang, og teltene ventes klar torsdag eller fredag. 

Det fortæller Peter Kragh, chef for Nationalt Beredskab, og kontorchef i Udlændingestyrelsen Thomas Mortensen til Ritzau.

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

Samtidig er Beredskabsstyrelsen ved at gøre klar til indkvarteringen af 168 andre asylansøgere, der skal bo i eksisterende bygninger i centret.

- Vi er næsten færdige med forberedelserne inde i bygningerne, og vi har lovet Udlændingestyrelsen, at værelserne vil stå klar på torsdag, siger Peter Kragh.

Han understreger, at det dog er Udlændingestyrelsen, der suverænt træffer beslutningen om, hvornår asylansøgerne flytter ind.

- Men vi har lovet, at det ville tage en uges tid at etablere teltlejren, så i løbet af weekenden står teltene måske klar, sagde han til Ritzau mandag middag.

Og ifølge Udlændingestyrelsen bliver lejren åbnet sidst på ugen.

- Vi åbner sidst på ugen – torsdag eller fredag, og vi vil løbende indflytte; som andre steder starter vi med et vist antal, og så fylder vi op – det bliver nok 50 asylansøgere den første dag og så fremdeles, skriver Thomas Mortensen i en mail.

Ud over at forberede asylansøgernes ankomst inden døre, er weekenden i Beredskabsstyrelsens center i Thisted gået med at sikre bunden under teltene, fortæller Peter Kragh. 

- På grund af det dårlige vejr, er boldbanen, som teltene skal stå på, våd. Så vi er blevet nødt til at lave en bund af paller, som vi sætter ind under teltene.

- Så der står rent fysisk ikke telte endnu i Thisted, fortæller han. 

Efter planen skal enlige mænd optage de 250 pladser i teltene, hvor der ikke bliver andet end en feltseng, en madras og en sovepose.

Det bekræfter Udlændingestyrelsen 

- Det er en pilotlejr, så det er vigtigt, at vi får gjort os nogle erfaringer med denne nye indkvarteringsform. Hvordan aktivering og skolegang kommer til at finde sted, skal vi have afklaret på et møde i Thisted onsdag. 

- Der kommer alene enlige mænd i teltene, skriver kontorchefen. 

Peter Kragh kalder det muligt, men han ved ikke, om der også kommer til at bo familier med børn i de eksisterende bygninger. Det er op til Udlændingestyrelsen.

Det bliver Thisted Kommune, der som såkaldt "operatør" kommer til at stå for den daglige kontakt med asylansøgerne.

Kommunen får blandt andet til opgave at sørge for skole til eventuelle børn i lejren.

- Vi er nærmest bare viceværter og lægger hus til, siger Peter Kragh.

Det er også Udlændingestyrelsen, der kommer til at udvælge, hvilke asylansøgere der skal til Thisted og bo i teltlejren.

En anden teltlejr i Sønderjylland, som politiet skal kunne bruge til tilbageholdte flygtninge og migranter, er ifølge Peter Kragh tæt på at stå klar.

/ritzau/

Emneord: Teltlejr, Flygtninge, Thisted Kommune, Beredskabsstyrelsen, Peter Kragh
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 19.11.15 Lene Fruelund
  teltlejr til flygtninge

  Nick Allentoft har en bemærkning til mit og en andens indlæg, der får det til at lyde som om, at en kritik af Udlændingestyrelsens beslutning om at indkvartere flygtninge i teltlejre ikke er passende, med mindre man selv har personlige erfaringer og forslag til at handle anderledes. Det forekommer mig at være en besynderlig reaktion.
  Det er min opfattelse, at der er boliger nok i landet med både støbt gulv og fast tag, så vi kan huse de flygtninge, der kommer. Udlændingestyrelsen fik bl.a. tilbudt en tidligere social institution i Silkeborg kommune - Oustruplund - til oprettelse af et asylcenter, det har man takket nej til.

 • 17.11.15 Nick Allentoft, chefredaktør & stifter
  Fortæl Jeres flygtningehistorier

  Hej Lene og Karl Henrik,
  Tak for jeres kommentarer til historien om teltlejr. Det lyder som om i har personlige erfaringer med at huse flygtninge, så i stedet for at kritisere løsningerne, vil vi meget hellere høre hvad i selv har gjort, og hvad i anbefaler andre at gøre.
  Fortæl - og send gerne jeres historie til [email protected]
  mvh
  Nick

 • 17.11.15 Karl-Henrik Baum
  Teltlejre for flygtninge i Thisted

  Ren Støjberg og Symbolpolitik
  Det er ganske enkelt en ufotskammet skandale at indkvartere flygtninge i telte i regn, blæst og måske sne. Det er beskæmmende, usolidarisk og ynkeligt, at vi har en integrationsminister og en regering, der kan synke så dybt. Uværdigt at føre symbolpolitik over for mennesker, der har lidt så meget, blot for at føre symbolpolitik og tækkes DF.

  Håber der er rigtig mange danskere, der vender regeringen ryggen, og byder flygtninge velkommen ved at hjælpe på hver deres hvis i anstændigdedens navn.

 • 17.11.15 Lene Fruelund
  teltlejr til flygtninge

  Det er så sølle. Jeg græmmes over mit land - nej jeg græmmes over at mit land har en ganske lille regering, der formår at få så stor opbakning fra andre politikere med deres på det tørre (og varme), at vi henviser flygtninge til at bo i telte. Havde det været sommer, kunne man ligesom bedre forsvare det, men nu hvor vi står overfor nætter med frost! Hvor skal de 250 mænd opholde sig, når de ikke sover? På gaderne i Holstebro? Hænge ud i timevis over en enkelt kop kaffe på en café? På biblioteket? Eller skal de bare blive liggende i deres soveposer, og terpe danske gloser for sig selv, når de ikke lige er på sprogskole? Jeg er helt klar over, at det er endnu et helhjertet forsøg på at skræmme mennesker, der i forvejen er skræmte af krig og en rædselsfuld rejse gennem et uvenligt Europa.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også