Udsatte ledige bliver certificerede afsprittere

Et nyt kursus gør udsatte ledige til eksperter i at gøre rent, så de kan komme i job, efter at coronavirussen har skabt et stort behov for ekstra rengøring i både private virksomheder og den offentlige sektor

Coronakrisen har betydet massevis af fyringer.

Men corona har også bragt nye jobmuligheder med sig, da der er snart ikke en plet i kongeriget Danmark, der ikke skal sprittes af med jævne mellemrum.

Derfor har Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning oprettet et nyt kursus, hvor ledige kan blive såkaldt ”certificeret kontaktfladeafspritter”.

Indtil videre har 16 personer gennemført kurset, og 12 af dem har allerede fået et job. Uddannelsen foregår over tre dage, hvor de ledige lærer om alt fra smittespredning og værnemidler til rengøring af fx tastatur, håndtag og køkkenmaskiner.

Kurset er indrettet særligt til udsatte borgere, der hidtil har haft lidt svært ved at knække koden for at komme ordentligt ind på arbejdsmarkedet.

”Det er klart, at vi ude i jobcentrene skal gribe de positive muligheder, der også opstår i kølvandet på corona. Vi står med en kæmpe udfordring med mange ledige, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at få dem tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Jeg håber, at virksomhederne kan se idéen med at ansætte en af de certificerede afsprittere, for vi kommer nok til at skulle spritte af i lang tid ud i fremtiden”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

”En øjenåbner”

Pernille Mary Kristensen er en af de personer, der har taget kurset og nu arbejder som afspritter i en kantine i en privat virksomhed.

”Kurset var rigtig spændende og en øjenåbner for mig. Hvor meget viden er der egentlig om rengøring? En hel del faktisk. Jeg er glad for arbejdet. Jeg er træt på en god måde, når jeg kommer hjem og det er rart,” siger Pernille Mary Kristensen.

Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også