”Det er første gang, at vi har støttet et projekt i denne størrelsesorden. Men vi kunne se, at det ville komme en gruppe mennesker til gavn, som har et tydeligt behov. Samtidig ville idéen med et sanse-orangeri give et både synligt og langtidsholdbart resultat. Indvielsen bekræfter mig i, at vi valgte rigtigt, da beslutningen om at støtte projektet blev taget”, siger repræsentant for Fonden efter Sarah Kielberg, Jesper Karle. Foto: Fredensborg Kommune.

Udviklingshæmmede fik orangeri: Blomster og krydderurter stimulerer sanserne

De 36 faste beboere på Lindegården i Fredensborg – et bosted for voksne udviklingshæmmede – åbnede i går døren ind til en hverdag, hvor planter, blomster, krydderurter, frugter og bær bliver en fast bestanddel. Det skete ved indvielsen af et såkaldt sanse-orangeri i Lindegårdens have. I orangeriet kan beboere og besøgende nyde lys, dufte, varme, musik – og se en masse smukke planter og blomster. Alt sammen for at pirre og stimulere sanserne.

Formanden for Fredensborg Kommunes Social- og Sundhedsudvalg Hans Nissen udtaler:

”Lindegården giver allerede i dag et godt og populært tilbud af højeste kvalitet til voksne udviklingshæmmede. Med det nye sanse-orangeri får beboere og besøgende mulighed for at tilføre livet et ekstra krydderi i form af en fuldendt sanseoplevelse, der kan bruges året rundt. I orangeriet kan beboere og besøgende se, føle, dufte, høre og gøre. Og når man ved, hvor vigtigt stimulering af sanserne er for målgruppen, kan man kun glæde sig over, at vi i Fredensborg Kommune nu kan byde indenfor i dette flotte hus”.

Opførelsen af det 50 kvm store sanse-orangeri er finansieret af en donation på 1 mio. kroner fra Fonden efter Sarah Kielberg. Til stede ved indvielsen var Jesper Karle, repræsentant for Fonden efter Sarah Kielberg.


”Det er første gang, at vi har støttet et projekt i denne størrelsesorden. Men vi kunne se, at det ville komme en gruppe mennesker til gavn, som har et tydeligt behov. Samtidig ville idéen med et sanse-orangeri give et både synligt og langtidsholdbart resultat. Indvielsen bekræfter mig i, at vi valgte rigtigt, da beslutningen om at støtte projektet blev taget”, siger Jesper Karle om baggrunden for fondens støtte til projektet.

Det er planen, at sanse-orangeriet ikke bare skal bruges af de 36 beboere på Lindegården. Der vil også foregå aktiviteter i huset – i samarbejde med lokalområdets andre institutioner som fx plejecentre, skoler og de tre bofællesskaber tilknyttet Lindegården.

Emneord: Fredensborg Kommune, Lindegården, Voksne udviklingshæmmede, Bosted, Sanse-orangeri
Fredensborg Kommune på DenOffentlige.dk Fredensborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 43 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også