Uffe Elbæk bryder med De Radikale og bliver løsgænger

Den tidligere kulturminister vil have lov til at kalde en skovl for en skovl og gøre op med vækstdagsordenen.

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk træder ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger i Folketinget. Uffe Elbæk vil dog fortsat støtte op om den siddende regering, oplyser han til Ritzau.

- Det har på alle måder været meningsfuldt at være en del af Det Radikale Venstre gennem de sidste 15 år. 

- Men der er et men. Som har mere med mig at gøre, end med De Radikale. Jeg må efter alle disse år i partiet se i øjnene, at min ambition i endnu højere grad er at arbejde for en mere gennemsigtig, mangfoldig og entreprenant politisk kultur. 

- Jeg har brug for at kunne kalde en skovl for en skovl, uden at det bliver et loyalitetsproblem, siger Elbæk.

Uffe Elbæk vil derfor bruge sin nye status som løsgænger til at kunne tale og handle friere og samtidig gøre op med den nuværende vækstdagsorden.

- Der er brug for en politisk dagsorden, som fokuserer på at øge befolkningens livskvalitet, samtidig med at vi bruger markant færre af klodens ressourcer, siger Elbæk.

Uffe Elbæk har ikke overvejet at melde sig ind i et andet parti. Men han vil med egne ord "afsøge behovet og muligheden for at etablere en ny politisk platform".

Det vil dog fortsat være med støtte til den siddende regering og Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister, understreger han.

Uffe Elbæk har været folketingsmedlem for De Radikale siden folketingsvalget i 2011, og han var kulturminister fra oktober 2011 til december 2012.

Elbæks tid som minister fik en brat ende, da han valgte at trække sig efter at have modtaget hård kritik for at have afholdt en række arrangementer på den skole - AFUK (Akademiet for Utæmmet Kreativitet) - hvor hans mand var ansat.

Tidligere har Uffe Elbæk også været valgt ind i Aarhus Byråd for De Radikale.

/ritzau/

 

Emneord: Uffe Elbæk, Radikale, Løsgænger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 13.09.13 Ledelse
  Lov om whistleblowere er en god begyndelse

  Det er en god nyhed, at Radikale nu er klar til at beskytte whistleblowere. FTF-tal viser, at 40 pct. af offentligt ansatte er bange for at miste jobbet, hvis de åbner munden. Derfor skal de også beskyttes bedre i ansættelsen, mener FTF.

 • 14.06.12 Politik
  Politisk aftale om reform af de livsvarige ydelser

  Med kulturminister Uffe Elbæk i spidsen har regeringen samt Venstre, Enhedslisten og De Konservative i dag indgået aftale om reform af de livsvarige ydelser.

 • 22.04.13 Politik
  Åbent brev: Der er brug for et nationalt kompromis om folkeskolen!

  Åbent brev til den radikale folketingsgruppe, Kære MF’ere, kære partifæller.