Ukendt SF'er klar til at trække sit formandskandidatur

Peter Andersen er klar til at trække sit mulige formandskandidatur tilbage, hvis en vægtigere SF'er melder sig

Efter mindre end et døgn i spotlyset melder Vejle-SF'eren Peter Andersen sig nu klar til at trække sit kandidatur til formandsposten i SF tilbage.

- Jeg er klar til at trække mit kandidatur tilbage, hvis der er en person med mere vægt i partiet end mig, der vil stille op og tage kampen, siger han til Ritzau.

- Det skal være en person med en større stemme i partiet, og som vil kunne trænge mere igennem i forhold til vælgerne.

Spørgsmål: Hvem tænker du konkret på, når du henviser til folk med "mere vægt" end dig?

- Der sidder lokalformænd rundt omkring, der har større vægt end mig, som jeg kraftigt vil opfordre dem til at gøre noget ved det. Det ville ikke være dårligt, hvis det var en fra Christiansborg ville gøre det, men det er nok ikke realistisk.

24-årige Peter Andersen tog mandag fusen på alle - inklusiv hans egne lokale partifæller - da han pludselig meldte sig klar til at stille op som formand, hvis han eller kunne få de krævede 100 SF'ere til at melde sig som stillere for ham.

Spørgsmål Har du allerede fået kolde fødder?

- Nej, der har jeg ikke. Folk skal bare fortsætte med at melde sig som stillere, men hvis der skulle komme en anden, er jeg villig til at trække mig, siger Peter Andersen.

Spørgsmål: Så du er helt klar til at være formand?

- Det vil jeg ikke afvise.

Peter Andersen vil ikke sige, hvor mange SF'ere, der indtil videre har meldt sig som stillere for ham.

Spørgsmål: Hvorfor er det så hemmeligt?

- Det har jeg valgt. Men jeg kan afsløre, at det er et sted mellem nul og 100, siger han.

/ritzau/

 
Emneord: SF, Formandspost, Peter Andersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.