Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) i Aarhus Kommune

Unge får gratis psykologhjælp

Unge i Aarhus med psykiske problemer får nu mulighed for at få gratis, kommunal psykologhjælp inden det udvikler til alvorlige psykiske lidelser, misbrug eller selvmordstanker. Forliget om de kommende års budgetter sikrer 1,5 mio. kr. til hjælpen.

”Jeg er enormt glad for, at det er lykkedes at komme igennem med forslaget om gratis psykologhjælp til unge. Jeg er sikker på, at den investering vil komme mange gange tilbage i øget livskvalitet og mindre behandling af svære psykiske lidelser,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF), der havde stillet forslaget sammen med Enhedslisten, Venstre og konservative.

”At Aarhus bliver den næste by i rækken med gratis psykologhjælp til unge er et enormt skulderklap til SF Ungdom, som har arbejdet for at få dette indført i flere år og til de mange aarhusianere, der har støttet vores forslag med deres underskrift,” siger Thomas Medom.


Baggrunden for at stille forslaget var de dystre kendsgerninger, at antallet af unge, der ordineres antidepresiv medicin er stigende, og at antallet af selvmordsforsøg blandt unge er stigende. En samtale med en psykolog koster imidlertid over 300 kr. pr. time selv med en lægehenvsining, hvilket mange unge ikke har råd til.

”Kan en samtale med en psykolog, før det går helt galt, afholde blot én ung fra at forsøge at begå selvmord, så er hele investeringen hjemme igen og mere end godt givet ud,” siger Thomas Medom.

 

Emneord: Aarhus Kommune, Psykologhjælp, Børn og unges velfærd, Thomas Medom
Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 180 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også