Ups - politiker trækker måske indsamling til Tingbjerg-bager tilbage

Konservativ politiker Mette Abildgaard har indsamlet knap 500.000 kroner til hærværksramt bager, der nu skal for Østre Landsret - efter at være blevet frikendt i Byretten.

Der er endnu ikke udbetalt så meget som en eneste af de knap 500.000 kroner, den konservative politiker Mette Abildgaard på få dage har samlet ind til den hærværksramte Tingbjerg-bager Ali Parnian.

Det skriver Abildgaard på Facebook, efter at det er kommet frem, at Parnian fredag skal for Østre Landsret i en gammel sag, der handler om afbrænding af en bil.

Parnian blev frifundet i byretten. Men fredag vil anklagemyndigheden forsøge at få det ændret til fængsel og udvisning.

Mette Abildgaard kalder anklagerne meget alvorlige.

- Det er også mit indtryk, at der er mere på vej, skriver hun.

- Jeg og Indsamlingskomiteen vil nu afvente, at politiet får mulighed for at efterforske sagen, og vi kan blive klogere på, hvad der er op og ned. 

- Jeg vil samtidig bruge tiden på at undersøge det praktiske i forhold til at annullere indsamlingen og tilbagebetale de knap 500.000 kroner, som fordeler sig over mange tusinde donationer, hvis det skulle blive aktuelt. 

- Der er ikke udbetalt så meget som en krone endnu.

LÆS OGSÅ: Ali betalte ikke beskyttelsespenge - nu starter politiker indsamling 
LÆS OGSÅ: Samfundet trådte i karakter: 15.000 støtter Tingbjerg-bager 

Ali Parnian er blevet landskendt, efter at hans forretning, Kaj Bageri, på Ruten i Tingbjerg i weekenden blev udsat for hærværk. En gruppe maskerede mænd troppede op i butikken, der også rummer en café, og begyndte at smadre løs.

Ali Parnian har efterfølgende fortalt, at han er blevet afkrævet beskyttelsespenge. Men han har nægtet at betale, og han tror, at det er baggrunden for hærværket.

Politiet har meldt ud, at man ikke kender til andre sager fra området, hvor der skulle være blevet afkrævet beskyttelsespenge.

Hærværket mod bageriet fik Mette Abildgaard til at iværksætte en indsamling til fordel for Ali Parnian. Den varede frem til onsdag og indbragte 472.000 kroner.

Mette Abildgaard spørger sig selv på Facebook, om det var dumt af hende at samle pengene ind. Og hun svarer:

- Jeg er opdraget til at tro på det bedste i andre mennesker. Jeg er et tillidsfuldt menneske, og det vil jeg også være fremover. Også selv om det så kan betyde, at man brænder fingrene engang imellem.

- Tillid er en god og grundlæggende dansk værdi, skriver Abildgaard.

Også udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har markeret støtte til Ali Parnian.

I denne uge besøgte hun under stort presseopbud bageriet i Tingbjerg. I den forbindelse roste hun Ali Parnian for at være gået til politiet med anmeldelse om afpresning.

Støjberg fortryder ikke støtte til Tingbjerg-bager

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fortryder ikke, at hun troppede op i Tingbjerg for at vise støtte til ejeren af Kajs Bageri, der var blevet raseret. 

Det var angiveligt, fordi indehaveren Ali Parnian havde nægtet at betale beskyttelsespenge.

Det siger ministeren fredag formiddag, hvor Parnian skal for Østre Landsret i en helt anden sag om afbrænding af en bil. 

Parnian blev frikendt i byretten, men anklageren har anket og mener, at Parnian skal i fængsel og derefter udvises af Danmark.

Men det får altså ikke Støjberg til at fortryde, at hun bakkede ham op, da han stod frem i medierne og fortalte om sit smadrede bageri, der også indeholdt en café.

- Nej. Det her handler om, at hvis man har begået noget kriminelt, skal man straffes. Det gælder Ali, og det gælder alle andre.

- Mit budskab var, at vi ikke skal have et parallelt system, og at det er vigtigt at gå til politiet i sådan nogle sager. Det gjorde han. Og det var det, jeg bakkede op om, siger Støjberg.

 
Emneord: Tingbjerg, 260118, Mette Abildgaard, Facebook, Ali Parnian, Beskyttelsespenge
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også