V beskylder regeringen for slingrekurs om sladretjeneste

Regeringens planer om at genindføre meldetjeneste om skattesnyd er en dårlig idé, mener Venstre.

Først skulle den være der. Så skulle den væk, og nu skal den så være der igen, skattevæsnets særlige tjeneste, hvor folk anonymt kan anmelde naboens mulige skattefusk.

Den forhenværende skatteminister, Morten Østergaard R), afskaffede tjenesten, men som så mange skatteministre før ham, sad han ikke længe på posten.

Men nu vil hans efterfølger, Benny Engelbrecht (S), så genoplive tjenesten, som modstandere kalder en "sladretjeneste", mens Benny Engelbrecht selv kalder det en "meldetjeneste".

Og det er en slingrekurs, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.


- Jeg ville gerne have været med til det møde i regeringen, hvor Benny Engelbrecht har præsenteret det her for Morten Østergaard. Det er noget af en slingrekurs, siger han.

- Jeg var enig med Østergaard i, at det var en dårlig idé med sådan en linje, hvor man kunne ringe til en anonym linje og stikke hinanden, og derfor er jeg fuldstændig uforstående overfor, hvorfor den nuværende skatteminister genindfører den, siger han.

Spørgsmål: Risikoen ved ikke at have sådan en tjeneste er vel så, at folk, der åbenlyst snyder i skat for næsen af andre, går fri.

- Med den argumentation skal Skat jo have adgang til alt. Men det, der kendetegner et retssamfund er jo, at borgerne har nogle klare rettigheder overfor myndighederne, og at myndighederne ikke bare har frit slag, lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Emneord: Digital sladretjeneste, Sladretjeneste, Benny Engelbrecht, Torsten Schack Pedersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.