V-borgmester om grænsekontrol: Vi kan snart ikke genkende os selv

Aabenraas borgmester mener, grænsekontrollen strider mod de danske værdier.

Aabenraas borgmester, Venstremanden Thomas Andresen, har tidligere kritiseret sin egen regering for at indføre grænsekontrol.

Grænsekontrollen vender tilbage i Europa

Den frie bevægelighed er under pres. Vi har oprettet en temaside, hvor du kan finde alle væsentlige historier om den tilbagevendende grænsekontrol i Europa. Læs mere her.

På et debatmøde i Flensborg i aftes gik han et skridt videre og kritiserede også den måde, Danmark optræder på i forhold til flygtninge.

Det skriver DR Syd.

- Jeg er simpelthen bange for, at vi til sidst ikke kan genkende os selv. Danmark har altid været meget åbent over for udlande, men vi er for øjeblikket ved at sætte nogle skodder op, så vi ikke mere har det åbne syn ud mod verden, siger Thomas Andresen til DR Syd.

Mødet i Flensborg var det første i en række af møder om kulturminister Bertel Haarders (V) Danmarkskanon. Første møde havde temaet ’hvad er danskhed?’.

Det fik blandt andre Thomas Andresen til at kritisere den danske grænsekontrol, som ifølge borgmesteren strider mod de danske værdier.

- Grænsekontrollen er det helt konkrete tiltag. Men det handler også om de signaler, vi sender til udlandet omkring vores menneskesyn. Altså om vi tager imod mennesker i nød, siger Aabenraa-borgmesteren.

Den danske regering indførte midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse den 4. januar i år. Det skete på samme tid, som svenskerne indførte kontrol mellem Danmark og Sverige.

 

 

 

Emneord: Grænsekontrol, Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, Venstre, Danmarkskanon, Bertel Haarder. Uge 40
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også