Venstres nordjysk valgte retsordfører, Karsten Lauritzen

V-ordfører: Kontanthjælpskampagne er rettet mod indvandrere

Venstres kampagne mod kontanthjælpen er rettet mod indvandrere og asylsøgere. Det siger Venstres nordjysk valgte retsordfører, Karsten Lauritzen til DR Nordjylland.

Mandag indrykkede partiet helsides-annoncer med at budskab om at man får udbetalt 454.215 kroner i en familie med tre børn og hvor både far og mor er på kontanthjælp. Vel at mærke når tillæg som for eksempel børnecheck og tilskud til børnehave og vuggestue tælles med. Tillæg som også folk i arbejde får.

Omkring 1100 familier - især indvandrerfamilier - får udbetalt dette beløb og det er alt for mange, mener Karsten Lauritzen.

- Siden regeringen afskaffede starthjælpen, er der er sket en voldsom stigning i antallet af ægtepar med indvandrerbaggrund, hvor begge er på kontanthjælp, siger han.

Familierne vil ifølge beregninger fra Beskæftigelsesministeriet kunne tjene omkring 24.000 kroner om året efter skat ved i stedet at tage et arbejde.


Men det beløb tilskynder ifølge Karsten Lauritzen ikke til at tage et arbejde og derfor vil Venstre skære væsentligt i såvel kontanthjælp som offentlige ydelser til indvandrere.

- Man starter langt lavere end i dag - men i takt med at man som nydansker lærer sproget, tager en uddannelse eller et arbejde, så får man også ret til en større grad af offentlige ydelser - også højere offentlige ydelser, siger Karsten Lauritzen.

Han vil ikke i kroner og øre fastslå, hvor stort gabet skal være mellem løn og ydelser til personer i arbejde og personer på kontanthjælp skal være.

- Gabet skal være større end de 24. 000 kroner, men at pege på et bestemt tal vil blot kortslutte debatten om, at det skal kunne betale sig at tage et arbejde, siger retsordføreren til DR Nordjylland.

Emneord: Kontanthjælp, Kontanthjælpregler, Kontanthjælpsreformen, Kontanthjælpsmodtager, Venstre, Indvandrere, Integration
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.