Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V)

V-ordfører om skjult støtte: Jeg har begået en klar fejl

Ifølge Kristian Pihl Lorentzen er det en fejl, at han ikke har fortalt om et støttebeløb på 200.000 kroner.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), indrømmer, at det er en fejl, at han ikke har indberettet et beløb på omkring 200.000 kroner, som han modtog fra en erhvervsklub i den seneste valgkamp. 

Den manglende indberetning til myndighederne er et brud på partistøtteloven.

- Indberetningen, der skal sendes af sted i kølvandet på et valg, er ikke blevet sendt. Det er en klar fejl, og det beklager jeg. Det er der nu rettet op på, og fremadrettet vil jeg sørge for, at der er fuldstændig styr på det her, siger Kristian Pihl Lorentzen til Ritzau.


Aktindsigter om partistøtte til Region Midtjylland og Viborg Kommune, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at en lobbyorganisation for transport var blandt donorerne til politikeren, hvis mærkesag er netop transportområdet.

Venstres transportordfører afviser dog blankt, at han ligger under for at fremme virksomheders budskaber som tak for støttekronerne.

- Der er ikke nogen danske politikere, der accepterer, at der bindes betingelser i halen på de frivillige bidrag, der kommer ind. Jeg accepterer overhovedet ikke nogen form for betingelser, og det er der heller ikke nogen, der har stillet, slår Kristian Pihl Lorentzen fast.

De 200.000 kroner kommer fra en erhvervsklub, som Venstre-politikeren selv har været med til at stifte. Den bærer navnet Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug og øremærker sin pengeindsamling til Kristian Pihl Lorentzens valgkamp.

- Beløbet fremgår af kredsens (i Venstre, red.) regnskab, som er fremlagt på en generalforsamling og behandlet og godkendt. Der er ikke noget ønske om at skjule det, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Reglerne for partistøtte fastslår, at alle bidrag til partier på over 20.000 kroner skal fremgå af partiregnskabet. Det er en alvorlig sag at overtræde partistøtteloven, og det kan give bøde og i værste fald op til fire måneders ubetinget fængsel.

 

 

Emneord: Partistøtte, Partistøtteloven, Kristian Pihl Lorentzen, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • 04.06.15 Politik
  Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. om året

  60-80 mia. kr. – eller mindst halvanden Storebæltsbro i nutidskroner. Hvert år. Så meget koster dårligt arbejdsmiljø samfundet. Det anslår FTF og LO på baggrund af tal fra EU-kommissionen. Politikerne må forholde sig til det store beløb i valgkampen, mener de to hovedorganisationer.

 • 28.05.15 Politik
  Valgkampen flyver ind til Folkemødet

  Folkemødet sætter i samarbejde med Danish Air Transport alle sejl til for at få bragt selve valgkampen til Bornholm – og tilbyder at skræddersy afgange til folketingskandidaterne og politiske journalister fra hele landet