V-ordførere anklager DF for udlændingepopulisme

- De kan jo tillade sig at gøre det, for de ved jo godt, at det har ikke en jordisk chance for at blive til politik, siger Venstres Jan E. Jørgensen til Politiken.

Det er populistisk og vidner om, at Dansk Folkeparti er et signalparti, når Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, forleden slog til lyd for »et stop for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande i en periode« for at forhindre terrorisme. Sådan lyder den hårde hilsen ifølge Politiken onsdag fra regeringspartiet Venstre til støttepartiet, der i disse dage indleder det nye folketingsår med partiets sommergruppemøde.

Et folketingsår, hvor en af regeringens helt store udfordringer bliver at få Dansk Folkeparti med på skattelettelser, og hvor DF på forhånd har stillet modkrav om markante udlændingestramninger

»Det er populisme, for Thulesen Dahl har jo været ude i 2014 og sige, at de ikke diskriminerer på baggrund af religion. Og nu går næstformanden så ud og siger, at man skal lave totalt stop for alle fra muslimske lande«, siger Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, til Politiken.

Han henviser til, at Søren Espersen dagen efter sit forslag overlod det til udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen at stå på mål for forslaget. Og på TV 2 fortalte Henriksen så, at der ikke vil komme et konkret lovforslag om, at muslimer ikke måtte komme ind, men at et generelt asylstop, som DF tidligere har talt for, i praksis vil kunne udelukke de fleste muslimer fra at komme ind.

Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, langer også ud efter Espersen-forslaget, som han kalder »helt sort«.

»Det er de der populistiske, letkøbte meldinger, som viser, at DF i vid udstrækning er sådan et signalparti, som er meget gode til at fange nogle stemninger hos nogle befolkningsgrupper, men lige så snart man går dem lidt på klingen med, hvad de egentlig mener, så bliver det lidt svært at finde ud af. De kan jo tillade sig at gøre det, for de ved jo godt, at det har ikke en jordisk chance for at blive til politik«, siger Jan E. Jørgensen til Politiken.

Hos DF er Martin Henriksen ikke overraskende uenig i venstrefolkenes betragtninger.

»Jeg er ked af, at det kommer som en overraskelse for de gode venstrefolk, men vi har jo sådan set et stykke tid været i gang med at få den muslimske indvandring ned«, siger han til Politikenog henviser til, at partiet uden om regeringen før sommer fik afskaffet den såkaldte greencardordning samt foreslog et generelt asylstop.
 
 
Emneord: Populisme, Jan E. Jørgensen, Venstre, Dansk Folkeparti, Søren Espersen, Martin Henriksen, Kristian Thulesen Dahl, Christiansborg, Folketinget, Støtteparti, Integrationspolitik
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.