Valg: Det betaler sig at kæmpe til det sidste

Der er god grund til at kæmpe til det allersidste, hvis du vil i Folketinget. Mange vælgere beslutter sig nemlig sent for, hvor de vil sætte deres kryds. Og derfor afgør de sidste timer ofte, hvem der bliver valgt. Det skriver DR Nordjylland.

- Så jeg tror helt klart, vi vil se nogle politikere og partier, som fører valgkamp til det allersidste, siger valgforsker fra Syddansk Universitet.

Ifølge ham er der stadig mellem en femtedel og en fjerdedel af vælgerne, der er i tvivl om, hvilket parti de skal stemme på.

//Forsker: Der er noget at fiske efter//
- Og den andel vil også være forholdsvis stor helt hen til valgdagen. Så det vil sige, at der er noget at fiske efter, siger Christian Elmelund-Præstekær.

Et eksempel på et parti, der tidligere har oplevet stor fremgang i slutfasen, er de konservative. Og derfor kæmper de også lige nu fra morgen til aften, siger spidskandidaten i Nordjylland, Daniel Rugholm.


- Da der var valg til Europa-Parlamentet, stod vi også rigtig skidt i Nordjylland, men endte faktisk med at få et rigtig godt valg og gik mange procent frem i løbet af valgkampen.

- Sidst vi var til kommunalvalg, stod vi lige før valgkampen til omkring 4 procent i Hjørring Kommune og vi endte på næsten 12 procent. Så det kan sagtens lade sig gøre at rykke, siger Daniel Rugholm til DR Nordjylland.

//Forsker: De sidste dage er ofte afgørende for intern kamp//
Og ifølge valgforskeren er det ikke bare ekstra listestemmer, der kan fiskes i slutfasen - de sidste dage er ofte afgørende for de enkelte kandidaters interne kamp.

- De kan sikre sig nogle personlige stemmer, som gør at det måske lige præcis er dem, der bliver valgt, frem for nogle andre inden for deres eget parti, siger Christian Elmelund-Præstekær til DR Nordjylland.

Politikerne kan påvirke vælgerne alt det de vil, lige indtil valglokalerne lukker torsdag aften klokken 20.

 

 

 

Emneord: Vælgere, Førstegangsvælgere, FV2015, Christian Elmelund-Præstekær
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • 04.06.15 Politik
  Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. om året

  60-80 mia. kr. – eller mindst halvanden Storebæltsbro i nutidskroner. Hvert år. Så meget koster dårligt arbejdsmiljø samfundet. Det anslår FTF og LO på baggrund af tal fra EU-kommissionen. Politikerne må forholde sig til det store beløb i valgkampen, mener de to hovedorganisationer.

 • 28.05.15 Politik
  Valgkampen flyver ind til Folkemødet

  Folkemødet sætter i samarbejde med Danish Air Transport alle sejl til for at få bragt selve valgkampen til Bornholm – og tilbyder at skræddersy afgange til folketingskandidaterne og politiske journalister fra hele landet