Vandværker anker dom i landets største skattesag

Danva og Danske Vandværker anker dommen fra Østre Landsret 16. januar. Intentioner bag loven er ikke fulgt.

Der er muligvis ikke sat punktum i landets hidtil største skattesag, som blev afgjort i Østre Landsret 16. januar.

Danva og Danske Vandværker tabte ved den lejlighed sagen, men har besluttet sig for at anke den til Højesteret.

Danske Vandværker har siden 2011 forsøgt at få omstødt det, som direktør Allan Weirup selv betegner som lovsjusk.

- Politikerne bag vandsektorloven vil sikre forbrugerne det bedst mulige vand til den bedste mulige pris.

- Nu modarbejder skattelovgivningen de politiske intentioner ved at gøre vandet meget dyrere for forbrugerne. Det giver absolut ingen mening, derfor er det vigtigt at få prøvet sagen ved Højesteret, siger han i en pressemeddelelse.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Slagsmålet drejer sig om, hvorvidt Skat benyttede den rigtige metode til at værdisætte de kommunale vandværker, der blev privatiseret i 2009.

Værdisætningen medfører ifølge vandværkerne en brandbeskatning af vandsektoren. Regningen vil i sidste ende havne hos vandkunderne.

Vandværkerne vurderer, at det kan løbe op i sammenlagt 36 milliarder kroner i ekstra skat.

Skatteministeriet har dog afvist påstanden og hævder, at skattebetalingen ikke behøver blive højere for vandværkerne fremover.

- De seneste år vurderes det, at vandværkernes samlede skattebetalinger har ligget mellem 100 og 200 millioner kroner årligt.

- Skatteministeriet vurderer ikke, at dommen giver anledning til, at vandselskabernes skattebetaling fremadrettet vil afvige væsentligt herfra, lød meldingen fra ministeriet i forrige uge.

 
Emneord: Vandværker, Skattesag, Skatteministeriet, 260118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 29.01.18 anders søren Jakobsen
    selskabsgørelssesloven 2009-10

    offentlige instanser...vandværker/tele/el...m.m. omdannet til privat Geden slagtet og pelset 2 gange... Alt offentligt infrastruktur, er jo betalt og bygget op, såsom bygninger vandledninger gas/el/kloak, er jo betalt en gang, gennem den skat som har været 40 % fra start af skatte betaling af alle danskere. ...det betalte infrastruktur som er betalt, bliver prissat og skal betales igen..."smart". (se selskabsgørelsesloven 2009-2010) Så kommer private "og køber det" og bruger begrundelsen, at der kommer prisstigninger, for der skal betales afdrag og renter af lån, som det privatselskab, har brugt, på at "betale for noget der som er betalt, en gang, (gennem borgeres skatter og afgifter")...der kommer "skat og afgifter", ovenpå "en gang før, betalte skatter og afgifter" som gik til at bygge infrastrukturen op med. Smart....konen med guldæggene.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også