Varde Kommune

Varde Kommune

Bytoften 2, 6800 Varde

Telefon: 7994 6800 Website: www.vardekommune.dk E-mail:

Varde Kommune

Artikler

Navne

Cases

 • To ugers undervisning flyttede elev syv læringsår i læsning
  24.02.16 Ledelse

  På bare to uger forbedrede en gruppe folkeskoleelever deres evner i dansk og matematik med adskillige læringsår. Resultatet er opnået gennem et kommunalt undervisningstilbud, og Varde Kommune deler her resultaterne.

 • Udviklingshæmmede kan mere med en iPad
  10.06.13 Velfærd

  På Krogen i Varde har iPad’en afløst gængse hjælpemidler. Og den giver nye muligheder, viser forsøget.

 • Ekstra indsats mod socialt bedrageri betaler sig
  01.02.13 Velfærd

  Fortjenesten er mere end fordoblet, siden Varde Kommune for godt et halvt år siden satte ekstra ind mod socialt bedrageri. I juni oprustede Varde Kommune indsatsen mod socialt bedrageri, og regnskabet for det første halve år viser, at investeringen i én ekstra fuldtidsmedarbejder allerede er tjent ind.

 • Hjemmeplejen på kursus i klar tale
  30.11.12

  Social og sundhedshjælpere og -assistenter fra Varde Kommune efteruddanner sig i at kommunikere forståeligt og ligeværdigt - med borgerne og med hinanden.

 • To fra Varde nomineret til Socialministeriets integrationspriser
  22.11.12

  Etnisk konsulent indstillede på Varde Kommunes vegne ung burmesisk mor som ”årets nydanske forælder” – og blev selv nomineret som ”årets medarbejder”.

 • Teknisk direktør åbner hotline for virksomheder
  14.09.12

  Hvis den kommunale sagsbehandling på det tekniske område trækker ud, kan virksomheder i Varde Kommune fremover ringe direkte til direktør Bent Peter Larsen.

 • Sygeplejersken er fremme fem minutter efter 112-alarm
  18.06.12

  Hjemmesygeplejersker i Varde Kommune rykker en til to gange om ugen ud for at yde første-hjælp til borgere, der venter på ambulancen, og de er hurtige. Sygeplejersken når i gennemsnit frem på fem minutter – så godt som altid før ambulancen – og hun yder oftest førstehjælp til en borger med hjerteproblemer.

Pressemeddelelser

 • Dagtilbud lukker efter mistanke om coronasmitte
  17.06.20 Sundhed

  Varde Kommune lukker midlertidigt et dagtilbud, efter at ti ud af 37 børn har vist tegn på at være smittet med coronavirus.

 • Optimisme efter nærbanemøde med minister
  15.03.13

  En delegation fra Varde, Esbjerg, Region Syddanmark, Vestbanen og Sydtrafik præsenterede tirsdag forslag om syd- og vestjysk nærbane for transportministeren og trafikforligspartierne. En ny nærbane kan for små penge binde Ribe, Bramming, Esbjerg, Varde og Oksbøl sammen og styrke den kollektive trafik i et område med over 100.000 borgere i de fem største byer.

 • Rundbordssamtale om tilbud til børn og unge
  15.02.13

  Varde Kommune opretter et partnerskab for at udvikle skoler og daginstitutioner. Det sker med lån fra Canada og Ny Nordisk Skole.

 • Ny lokal aftale om lærernes arbejdstid
  23.01.13

  Varde Kommune og Varde Lærerkreds har indgået en lokal arbejdstidsaftale. Den giver 3,6 mio. kr., som bliver brugt på to-lærerordning. En ny aftale om lærernes arbejdstid giver penge til timer med to lærere i store folkeskoleklasser efter sommerferien.

 • Akutindsatsen virker i Varde
  16.01.13

  Jobcenteret i kontakt med næsten alle, der er i fare for at falde ud af dagpengesystemet. Omkring 40 har fået job. Der er aktivitet på højeste blus for at skaffe job og uddannelse til de 206 ledige fra Varde Kommune, som er i fare for at miste dagpengeretten inden for det kommende halve år.

 • Naboborgmestre støtter Vardes kamp for kasernen
  23.11.12

  Fælles appel fra fire borgmestre til Folketingets forsvarsudvalg.

 • Skoler og institutioner får socialrådgivere
  02.11.12

  Fem socialrådgivere flytter ud på skoler og institutioner i Varde Kommune for at forebygge, at børns problemer udvikler sig alvorligt. Socialrådgiverne får fra den kommende uge arbejdsplads på samtlige skoler og daginstitutioner i Varde Kommune. Her skal de hjælpe børn, forældre og medarbejdere.

 • Dansk-irsk indsats for at holde på de skoletrætte
  18.10.12

  To skoler fra Varde Kommune skal i samarbejde med to irske skoler finde opskriften på, hvordan man giver skoletrætte unge lyst til at uddanne sig.

 • Fire kystkommuner foreslår EU-høring om paraffinforurening
  05.10.12

  Varde, Fanø, Esbjerg og Ringkøbing-Skjern har i år brugt fire mio. kr. på at fjerne paraffin på strandene. Der er drevet store mængder paraffin ind på vestkysten fire gange i år. Varde, Fanø, Esbjerg og Ringkøbing-Skjern har brugt til sammen fire mio. kr. på at rydde op efter forureningen og hilser med tilfredshed, at miljøminister Ida Auken vil tage sagen op i international sammenhæng.

 • Varde investerer i it i daginstitutionerne
  28.09.12

  I 2013 bruger Varde Kommune 3,5 mio. kr. til it-udstyr og uddannelse i institutionerne. Pengene kommer fra regeringens pulje til kvalitetsløft. Daginstitutionerne i Varde Kommune får et fælles digitalt bibliotek med tablets, digitale legeredskaber og andet udstyr.

 • Vestas-salg sikrer arbejdspladser i Varde
  13.06.12

  En ualmindelig glædelig nyhed. Sådan lyder borgmester Gylling Haahrs kommentar til kinesiske Titan Wind Energys køb af Vestas-tårnfabrikken i Varde. Varde Kommune stod til at miste mange arbejdspladser, når Vestas stopper produktionen i Varde. Nu er 120 medarbejdere sikret job fremover.

 • Pit Stop for skoletrætte unge
  07.12.11

  Varde udvikler sammen med Middelfart, Sønderborg og Nordfyn nyt tilbud til unge, der ikke er parate til uddannelse. De er trætte af skolen – og slet ikke klar til mere uddannelse. Nogle er droppet ud af en ungdomsuddannelse, andre kom aldrig i gang.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner