Vederlagskommission: Flertallet bag politikeres lønhop vakler

Partier vil afvente det samlede udspil om politikernes løn fra Vederlagskommissionen, før de stemmer for de lønstigningerne, som læk i Politiken peger på.

Det er ikke længere selvsagt, at De Konservative stemmer for ændringerne i politikernes løn- og pensionsforhold. Det skriver formand Søren Pape Poulsen på sin Facebook. 

- Nu ser det ud til, at kommissionen foreslår en lønstigning på 15 procent til folketingsmedlemmerne. Hvis det er bundlinjen for kommissionens arbejde og resten er uforandret, så holder det ikke.

- Den stigning er bare for voldsom. Nu skal vi lige se den samlede pakke, for der skal være rimelighed i tingene. Også for politikere, skriver han. 

Politikernes eftervederlag

Alle historier i debatten om politikernes eftervederlag bliver samlet på denne temaside

De Konservative vil derfor se et samlet udspil fra Vederlagskommissionen, før man tager stilling. Udmeldingen betyder derfor, at der ikke længere er et automatisk flertal for kommissions ændringsforslag.

Også SF har taget afstand fra det ventede forslag, selv om begge partier aftalte med Venstre, De Radikale og Socialdemokraterne at stemme for indstillingen - uanset udfaldet, da kommissionen blev nedsat. 

- Det er alt for store lønstigninger i en situation, hvor vi stadig er på kanten af en krise. Almindelige lønmodtagere har fået meget, meget små stigninger, hvis overhovedet nogle, de senere år. Så skal politikere da heller ikke have store markante lønstigninger, siger Jonas Dahl, SF's finansordfører.

Socialdemokraterne er enige. 

- Jeg synes, at det er for voldsomt i en tid, hvor vi lige er kommet ud af en krise, at præsentere så store stigning til politikerne, siger Henrik Sass Larsen (S) til TV2 News.

Vederlagskommissionen blev nedsat for at se på lønningsforholdene for de danske politikere.

Selv om der endnu ikke er kommet en officiel udmelding fra kommissionen, så skriver Politiken, at Vederlagskommissionen er nået frem til, at politikere og ministres løn skal stige med 15 procent. Samtidig skal landets borgmestre have en lønstigning på 30 procent.

Ifølge Jacob Jensen, Venstres finansordfører, står regeringspartiet fast på den aftale, der blev indgået partierne imellem. 

- Jeg venter selvfølgelig på, at Vederlagskommissionen kommer med sin officielle indstilling. Og så har vi jo sagt, som en del af aftalen, da vi nedsatte kommissionen, at vi så vil stemme for det, kommissionen måtte komme med som indstilling. 

- Det står vi stadig bag, siger han.

/ritzau/

Emneord: Vederlagskommission, Politikeres arbejdsvilkår, Politisk efterløn
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 02.09.16 Politik
  Får politikere løn som fortjent? Nyt forskningsprojekt dykker ned i politikernes aflønning

  Hvor meget skal en politiker have i løn, hvis det står til befolkningen? Hvordan synes politikerne selv, de skal aflønnes? Og hvad får de rent faktisk? Det skal en række forskere fra KORA og CBS undersøge i et nyt, stort forskningsprojekt.

 • 31.05.16 Politik
  Byrådet rejser til Bruxelles

  Hele byrådet i Ringkøbing-Skjern tager tre dage til Bruxelles. Start 03.30 onsdag morgen og retur ved midnat fredag aften.

 • 16.09.14 Politik
  Tabt arbejdsfortjeneste: Politikere betaler penge tilbage

  Et byrådsmedlem kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. l så fald reduceres det faste vederlag. Kolding Kommune har haft Deloitte til at stå for en uvildig undersøgelse af udbetalingerne i årene 2010-2014.