Vejle Kommune lægger åbne data ud på nettet

København har gjort det. Aarhus har gjort det. Nu er Vejle med i front og bliver en del af det nationale samarbejde om innovativ brug af åbne data. En lang række åbne data lægges ud på nettet i håb om, at erhvervslivet kan få glæde af dem og på sigt kan bruge dem til at skabe øget vækst.

Vejle Kommune klipper i dag snoren til portalen www.data.vejle.dk. Der ligger ikke så mange data fra dag 1, men målet med portalen er også at sparke til en udvikling og dermed skabe øget volumen på et marked, som ventes at blive rigtig stort, og som erhvervslivet har efterspurgt.

Digitalisering - det væsentlige

Danmark er under digitalisering. Følg med i udviklingen på vores tema-side her.

Mangler dine budskaber? Så bliv udgiver på DenOffentlige. Skriv til os.

Digitaliseringsstyrelsen har skønnet, at der alene i Danmark er en økonomisk gevinst på 25 mia. kr. i at genanvende offentlige data.

- Nu har vi åbnet platformen og er begyndt at lægge data ud, og så glæder vi os til at se, hvad vores iværksættere, virksomheder, uddannelser m.fl. kan bruge dem til, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard. I den kommende tid håber vi at kunne lægge mange flere data ud, og vi vil nedsætte en referencegruppe med repræsentanter for vores uddannelser og virksomheder for at skabe en dialog om, hvad det er for data, de efterlyser.

Borgmesteren forventer også, at Open Data portalen vil sikre større åbenhed i kommunen og lette både journalisternes og medarbejdernes arbejde. Med opendata.vejle.dk skabes overblik på ét søgbart website, hvor både journalister og borgere selv kan hente informationerne.

 

Adgang til analysedata

Vejles nye Open Data portal indeholder fra starten data om bl.a. befolkning, trafik, cykelstier, geodata og en række rådata fra bl.a. bosætningsanalyse.

- Open Data får selvfølgelig større og mere værdi, jo flere data, der er adgang til, understreger økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør Peter Karm, der står i spidsen for arbejdet med Open Data i Vejle Kommune. Men det kan være svært for medarbejderne selv at se, hvilke data andre kan have glæde af. Derfor har vi udnævnt en række dataambassadører i kommunen. De skal hjælpe medarbejderne til at fokusere på, hvad vi har af værdifulde data, som andre kan bruge til at skabe nye services til glæde for vores borgere, virksomheder og gæster.

- Det er en fordel for hele landet, hvis alle tænker i åbne data, da der ligger nogle nye forretningsmuligheder for erhvervslivet, og det kan også bidrage til at effektivere og modernisere kommunen. Men arbejdet med Open Data er under opstart, understreger Peter Karm. Det vil sige, at det er en langsigtet investering, hvor resultaterne først viser sig på lidt længere sigt.

 
Emneord: Open Data, Offentlige data, Datasikkerhed, Big data, Vejle Kommune
Vejle Kommune på DenOffentlige.dk .
Aktivitet: Artikler: 9 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også