Foto: Hans Søndergaard
Foto: Hans Søndergaard

Hands-on kampagnen besøger København

Velfærd

10/1/14 9:57

Gordon Trier Holm

100 skoleelever fra Hovedstadens folkeskoler besøgte Industriens Hus til et Hands-on arrangement og fik vakt deres interesse for erhvervsuddannelser.
Skoleelever fra Hovedstadsområdets folkeskoler besøgte Industriens Hus, da Hands-on kampagnen holdt et arrangement om erhvervsuddannelse. Unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, delte deres personlige erfaringer fra erhvervsskoler og lærlingeforløb.   - Jeg vidste ikke før arrangementet, hvad jeg ville efter folkeskolen, men nu vil jeg undersøge, hvad en erhvervsuddannelse kan bruges til. Jeg tror, at det er noget for mig, siger Karl Sixten Bjarnø, der går i 8. kl. på Oehlenschlægergades Skole.    Erhvervsuddannelse giver tryghed  Hands-on kampagnen har før besøgt skoler i Jylland, men nu turen kommet til skoleeleverne i Københavns og Nordsjællands folkeskoler.    Industriteknikerlærling Rasmus Kiel Beck fra Tresu er en af de unge, der deler ud af sine erfaringer til arrangementerne. - En erhvervsuddannelse giver mig tryghed, fordi jeg er stensikker på, at der er arbejde til mig, når jeg er færdig med min læretid. Men jeg kan også videreuddanne mig eller starte min egen virksomhed, siger han.   Det er afgørende, at flere unge begynder på en erhvervsuddannelse, ellers er der udsigt til mangel på faglærte i industrien i løbet af få år, har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tidligere beregnet. DI er sammen med Dansk Metal, 3F og HK om kampagnen Hands-on, der skal påvirke unge til at vælge en erhvervsuddannelse frem for gymnasiet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.