Foto: Privat
Foto: Privat

Hold bare Rigsretten åben

Velfærd

18/11/21 11:04

Den aktuelle TV2-dokumentar "Smertensbørn" sætter fokus på nogle af de mange børn og deres forældre, som er blevet svigtet af skiftende undervisningsministre siden inklusionsreformen i 2012. Dokumentaren er formentlig en øjenåbner for nogen, mens jeg som tidligere specialskoleleder desværre er nødt til at sige: "Hvad sagde jeg?"
Af Ingvald á Kamarinum Tidl. specialskoleleder, Fjordskolen Munkholmvej 119 4340 Holbæk   Jeg har mødt så mange ofre for den reform. Traumatiserede børn, der ikke får den hjælp, de skal have. Hele familier, der går i stykker. Og jeg har givet udtryk for min kritik og bekymring igennem snart ti år. Ti år og intet mindre end fire forskellige undervisningsministre.    I samme periode er andelen af børn og unge med psykiatriske diagnoser som autisme, angst og ADHD blot steget og steget. Det er børn, der kræver behandling. At blive tvangsinkluderet i Folkeskolen er ikke en behandling, hvis nogen skulle være i tvivl. Tværtimod er det mishandling. Som konsekvens har mistrivslen nået nye højder, og mere end en tredjedel af børn med autisme har i dag slet ikke noget skoletilbud.    Det er vist kun personer med en ministerbil, der ikke evner at koble denne stigning sammen med en forfejlet politik, som udelukkende er baseret på kølige kalkuler frem for varm velfærd. Som konsekvens bliver det enkelte barns skæbne alt for ofte afgjort af en skoleleder, som er bemyndiget til at kunne gå imod en psykiaters eller en anden fagpersons anbefaling. Det er hensynet til skolens budget, der vejer højere end hensynet til barnets tarv, hvilket i mine øjne tenderer til reelt overgreb.   Nu hvor Rigsretten er i gang, kunne medlemmerne måske passende tage et kig på en undervisningsminister eller fire, som ikke har været deres ansvar bevidst. I stedet har de blot set passivt til, mens et stort antal børn er blevet udsat for grove svigt, der kommer til at forfølge børnene og deres familie resten af livet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.