Lægeforeningen kræver klar besked fra KL

Velfærd

16/3/12 8:49

Administrator

KL’s nye udspil for et stærkt nært sundhedsvæsen er et stort skridt fremad. Men kommunerne bør være meget mere klare på, hvad de mener med såkaldte akuthuse, akutteams og akutpladser. Det er afgørende for Lægeforeningen, at ældre medicinske patienter har samme adgang til udredning og diagnosticering som alle andre.

Lægeforeningen er glad for, at kommunerne med det nye udspil for alvor viser, at de prioriterer arbejdet for et bedre sundhedsvæsen. Men Lægeforeningen savner samtidig en klar tilkendegivelse fra KL af, at ældre medicinske patienter vurderes af læger på helt samme måde som andre patienter, når de er akut syge.

Ældre skal ikke indlæggges på mini-sygehuse
”KL har fokus på at forebygge genindlæggelser, og det fortjener ros. Men samtidig er det afgørende, at det altid er en læge, som tager stilling til, om en patient er bedst tjent med at blive hjemme, være på en særligt indrettet plejehjemsplads eller indlægges. Det er også afgørende, at de akut syge ældre medicinske patienter som alle andre bliver lægeligt udredt og diagnosticeret på et rigtigt sygehus. De skal ikke indlægges på et særligt mini-sygehus. Det fremgår desværre ikke klart af KLs udspil, at de også ser sådan på det”, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Hvad mener kommunerne med akut
Kommunerne har i dag ingen akutte sundhedsopgaver. Alligevel indgår ordet akut går igen flere steder i oplægget.

” Vi vil gerne have klar besked fra kommunerne om, hvad de egentlig mener. Hvis det alene er særligt indrettede plejepladser – for eksempel til patienter efter en udskrivning - om de har i tankerne, så vil jeg foreslå, at KL kalder dem ved rette navn. Under alle omstændigheder vil vi sætte pris på, hvis de vil garantere, at de ikke har tanker om at etablere et parallelt sundhedsvæsen for ældre medicinske patienter ”, siger Mads Koch Hansen.

Positivt med kliniske retningslinjer
Lægeforeningen roser til gengæld, at kommunerne nu lægger op til at arbejde efter nationale kliniske retningslinjer.

”Det er positivt, at kommunerne har en erkendelse af, at det ikke nytter med 98 forskellige måder at løse opgaverne på i sundhedsvæsenet. De vil satse på fælles krav til kvaliteten i et tæt samarbejde med de praktiserende læger, og det vil vi gerne støtte dem i”, siger Mads Koch Hansen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.