Velfærdssamtale: Problemet er summen af dokumentation og kontrol

Fagprofessionerne møder djøfferne. Se FTF-formand Bente Sorgenfrey i samtale med formand for offentlige chefer i Djøf, Henning Thiesen. Emnet er styring og ledelse i fremtiden.

Der er plads til nuancerne, når man møder hinanden i en samtale. DenOffentlige har sammen med Forum for Fremtidens Offentlige Ledelse og Styring sat to centrale aktører i samtale. Se Bente Sorgenfrey og Henning Thiesen i samtale om nuancerne, og behovet for et opgør med omfanget af dokumentation og kontrol i den offentlige sektor. 

 

Emneord: Velfærdssamtaler, Bente Sorgenfrey, FTF, Henning Thiesen, DJØF, Fagprofessionelle, Dokumentationskrav, Kontrolsamfund, Djøfisering, Forum, Offentlig ledelse, Ledelse og styring, Ledelsesavisen, 171117, Kvmail20173
Forum for Fremtidens Offentlige Ledelse & Styring på DenOffentlige.dk Forum er et løstkoblet netværk, hvis formål er at udgøre et mødested for en debat om at fremme bedre offentlig styring og ledelse. ...
Aktivitet: Artikler: 91 | Kompetenceområder: 6

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 19.11.17 Steen Houmark
  Kan ledelse og politikere overskue de mange bundlinjer?

  Rigtig interessant og afbalanceret samtale mellem to parter der i mange sammenhæng må stå skarpt overfor hinanden.
  Savner dog lidt nogle nye budskaber. Ikke overraskende mener Bente Sorgenfrey at det er ledere og politikere der skal stille klare mål. Men er det reelt menneskeligt muligt i den kommunale bermudatrekant, hvor bla søjler, systemer, budgetter og politiske bundlinjer skaber et utal af målretninger, som ikke nødvendigvis peger sammen vej?
  Kræves der ikke for meget af ledere og politikere og er det i virkeligheden et andet sted vi skal gribe fat? - og her mener efterspørger jeg ikke mere teknologi i form af chips og apps
  Det er heller ikke overraskende at Henning Thiesen, stille, men bestemt får understreget at vi har brug for den private sektor som en motor og et grundlag for vores velfærd. Men har den private leverandør der ønsker at samarbejde med den offentlige sektor tilstrækkelig indsigt i eksempelvis den kommunale bermudatrekant? Her træder den private virksomhed jo ind på et marked der på ingen måde ligner et b2b marked. Samtidig kan man stille spørgsmålet er offentlige ledere og chefer tilsvarende opmærksomme på hvilken virkelighed der møder private virksomheder der dedikeret træder ind i et samarbejde i den kommunale bermudatrekant?
  Men som sagt en rigtig interessant samtale, hvor vi bevæger os væk fra dem og os og hvor man lidt forsigtigt har fokus på hvad der kræves af fremtiden.
  En fremtid hvor jeg aner et håb om at parterne vil arbejde for fokus på kompleksitetsforenkling for borgeren frem for alene at have fokus på kompleksitetsforenkling for medarbejder og ledelse.

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også