Velkommen på bloggen

Semesterstart er lige på trapperne sammen med en ny bog om samskabelse og socialt entreprenørskab. Læs om bogen på denne blog.

Semesterstart er lige på trapperne og der er i øjeblikket en heftig aktivitet blandt uddannelsens undervisere og personale. Lige i øjeblikket foregår der f.eks. en masse planlægning af den forestående undervisning som starter op om små 2 uger, hvor vi blandt andet skal sige goddag til ca. 100 nye studerende.


Som det første blogindlæg præsenteres en ny bog, som uddannelsens egen underviser Elof Nellemann i samarbejde med Maja Juul-Olsen og Esben Hulgård har været medredaktør og skribent på.

Bogen har overskriften "Samskabelse og social entreprnørskab" og interesserer sig for behovet for mere innovativ og kreativ praksis. På professionsuddannelserne indgår der ofte emner som social innovation, entreprenørskab og samskabelse. Bogen stiller bl.a. spørgsmålet: ”Men hvad gemmer der sig bag disse ofte anvendte begreber og ”buzzwords”, hvordan etableres samskabelse i praksis, hvad er social innovation og hvilke værdier kommer der ud af det i praksis? Læs mere om bogen på denne blog.

Emneord: VIA University College, Administrationsbachelor
VIA Administrationsbachelor på DenOffentlige.dk Administrationsbacheloruddannelsen på VIA er en professionsuddannelse, som uddanner studerende til at løse og udvikle administrative drifts-, planlægnings- og udviklingsopgaver i politisk styre...
Aktivitet: Artikler: 10 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.04.21 Velfærd
  Forlig om bosteder svigter de svageste

  Regeringen havde varslet et opgør med private overskud på offentlige botilbud. Den del er væk i et nyt forlig. Det strider mod sund fornuft, mener fagforbundet FOA.

 • 06.04.21 Velfærd
  I Vedbæk Sogn tjener de fem gange mere end i det fattigste sogn

  Borgerne i Vedbæk tjener i gennemsnit 1,5 millioner kroner om året før skat, når de går på arbejde, mens gennemsnitsindkomsten for beskæftigede i Vollsmose Sogn er lidt mere end 300.000 kroner, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Se oversigt med knap 2000 sogne i hele Danmark.

 • 11.09.17 Velfærd
  Administrationsbachelorer skal have indflydelse på deres studieform

  Et helt nyt design på administrationsbacheloruddannelsen vil fra sommeren 2018 se dagens lys. Uddannelsen skal være så fleksibel, at man kan følge uddannelsen, selvom man ikke bor i nærheden af Næstved.

 • 17.12.15 Ledelse
  Fagenes Festival: Elever kan dyste i folkeskolens fag

  Nu får skoleelever mulighed for at dyste i folkeskolens fag til Fagenes Festival. Med 10 millioner fra Undervisningsministeriet får grundskolen nu en fagfestival. Inspirationen kommer fra DM i Skills – de årlige Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelsesfagene.

 • 04.10.13 Velfærd
  Studerende skal løse kommunale udfordringer

  Hvordan gør vi frivillighed på ældreområdet fedt at prale med? Hvordan finder vi de unge frivillige? Og hvordan skal frivillige give ensomme ældre det nærvær, de mangler i hverdagen? De spørgsmål er studerende fra VIA University College i Randers blevet sat til at besvare.