Venstre blåstempler DF som regeringsparti

Venstres gruppeformand, Søren Gade, er klar på at byde DF ind i ministerbilerne. Gade udelukker dog ikke en regering bestående af alle fire partier.

En VDF-regering er mest logisk i DF-formand Kristian Thulesen Dahls optik, hvis blå bloks største parti skal gå i regering efter næste folketingsvalg.

I øjeblikket er DF som det eneste parti i den borgerlige lejr ikke en del af regeringen. Den opgave tager Venstre, Liberal Alliance og De Konservative sig af.

Venstres gruppeformand, Søren Gade, er klar på at byde DF ind i ministerbilerne. Gade udelukker dog ikke en regering bestående af alle fire partier. 

Følg spillet om finanslov 2018 på temasiden

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

- Jeg tilhører dem, der mener, at Dansk Folkeparti er et regeringsdueligt parti. Derfor er jeg glad for, at de melder sig på banen som et parti, der gerne vil i regering, siger Gade.

Det var til Berlingske torsdag, at Thulesen Dahl udtalte, at en VDF-regering er det mest logiske, hvis DF for første gang skal kaste sig ud i ministerarbejdet. Meldingen kommer forud for partiets årsmøde i weekenden.

Eneste betingelse for at se DF i regering er, at partiet får omkring 20 procent af stemmerne. Og så skal blå blok selvfølgelig have flertal.

Gade mener, at bogstavlegen om en regering først kan begynde efter et valg. Til den tid kan situationen være en anden end nu, hvor DF altså kun ser sig selv i en regering med Venstre.

Thulesen Dahl peger blandt andet på, at DF og LA på den økonomiske politik er langt fra hinanden.

- Det kan også være noget, at Thulesen Dahl siger nu for at presse de andre borgerlige partier, siger Gade.

- LA har sagt, at de gerne ser en borgerlig flertalsregering. Det vigtigste er, at DF melder sig på holdet. Det er jeg personligt glad for. Jeg har altid haft et fremragende forhold og samarbejde med DF'ere. 

- Og det er med til at gøre blå blok stærkere, når det største parti i blokken melder sig klar til at tage et regeringsansvar, siger den tidligere forsvarsminister, som minder om, at "V, LA og K er i et godt ægteskab nu".

Efter valget i 2015 var det kun Venstre, der gik i regering. I slutningen af 2016 blev LA og K inviteret ind i varmen.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er i udlandet. Men han skriver i en sms følgende:

- Samarbejdet mellem de tre regeringspartier er i min optik aldeles fremragende, og skulle der være en anden situation efter et valg, så er det en forhandling og beslutning, jeg helt trygt overlader til statsministeren.

/ritzau/

Emneord: Venstre, Dansk Folkeparti, Ny regering, Søren Gade, Folketinget, Folketingsvalg, 180917
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.