Venstre: Socialministeren forsømmer krisecentre for mænd

Manu Sareen forsinker støtte til mandekrisecentre, lyder det fra Venstres socialordfører før samråd.

Ligestillings- og socialminister Manu Sareen (R) svigter mandekrisecentrene. Socialministeriet har ikke sikret, at mandekrisecentrene kan søge 10 millioner kroner, som er afsat i satspuljen. Derfor må nogle mandekrisecentre lukke.

Det siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann, før ministeren mandag er i åbent samråd i Folketingets socialudvalg om mandekrisecentre.

- Vi har en håndfuld mandekrisecentre, som må lukke og sige farvel til medarbejderne, der må finde nyt arbejde. Og ni års ekspertise kan potentielt gå tabt. Man kan med rette diskutere, hvor mange nye aktører der kan levere den erfaring, som de fem centre har opbygget på ni år, siger Karen Ellemann. 


I efteråret gav alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten 10 millioner kroner fra satspuljen til at drive mandekrisecentre. Alligevel har Socialministeriet ventet med at placere opslaget på sin puljeportal.

Det klagede Horsens Krisecenter for Mænd over til Socialministeriet i december 2014 og i januar 2015.

- Vi har en minister, der i den grad taler udenom, danser om den varme grød eller taler sort. Han får det til at lyde, som om han gerne vil en hel masse, men han vil ikke tage ansvaret for, at det går op i papirnusseri, selv om pengene er afsat for 2015, siger Karen Ellemann.

Karen Ellemann klandrer Manu Sareen for at føre en "stop and go"-politik uden kontinuitet med penge fra satspuljen, 

- Det er skadeligt for dansk socialpolitik, og det har ministeren et ansvar for, siger hun.

Emneord: Manu Sareen, Krisecentre, Folketingets Socialudvalg, Mandekrisecentre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.05.15 Politik
  Børneudspil på 2,5 mia. skal give alle børn en god start

  Regeringens børneudspil skal gøre gode dagtilbud endnu bedre med et historisk løft på 2,5 mia. over de næste fire år. Udspillet skal give flere og bedre hænder og styrke børns trivsel, læring og mulighed for social mobilitet.

 • 27.02.15 Politik
  Tilliden mellem handicappede borgere og kommunen skal genoprettes

  Efter en byge af kritiske høringssvar trak socialminister Manu Sareen en reform af servicelovens regler for voksne med handicap tilbage. En reform der ville give et forringet serviceniveau og en forringet retssikkerhed.

 • 08.01.15 Politik
  Enighed mellem regeringen og KL om integrationsområdet

  Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte end tidligere antaget. Dette skal bl.a. ses i sammenhæng med de tragiske begivenheder i Syrien. Regeringen og KL har den 8. januar 2015 drøftet denne problemstilling.

 • 12.11.14 Politik
  Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

  Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.

 • 12.11.14 Velfærd
  Ny finanslovaftale: Godt 1,5 mia. til velfærdspakke

  Regeringen har netop forhandlet en velfærdspakke på plads sammen med SF og Enhedslisten i forbindelse med finansloven for 2015. Den betyder flere hænder i dagtilbud og ekstra hjemmehjælp til de svageste ældre. Derudover får kommunerne en økonomisk håndsrækning på 250 mio. kr. til at styrke modtagelse og integration af flygtninge.