"Jeg vil lade det være op til Dansk Folkeparti, om de vil være med i en regering eller ej. Fra Venstres side udelukker vi ikke nogen - heller ikke Dansk Folkeparti, siger Venstres politiske ordfører," Inger Støjberg.

Venstre-vælgere vil have en Løkke-regering med DF

Kun fem procent af danskere, der stemmer på Venstre, ønsker en ren Venstre-regering.

56 procent af de vælgere, der ved det seneste folketingsvalg stemte på Venstre, foretrækker, at Venstre danner regering med Dansk Folkeparti, hvis det bliver aktuelt efter det kommende valg.

Det viser en måling, som Gallup har foretaget for Berlingske.

Kun hver fjerde Venstre-vælger håber, at en ny Løkke-regering bliver uden Dansk Folkeparti, der ikke har meldt klart ud, om partiet vil gå med i en eventuel regering.


- Jeg vil lade det være op til Dansk Folkeparti, om de vil være med i en regering eller ej. Fra Venstres side udelukker vi ikke nogen - heller ikke Dansk Folkeparti, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, glæder sig over opbakningen, men siger, at det kommer an på indholdet i et kommende regeringsgrundlag, om partiet vil overveje at være en del af en regeringen.

Af de 1008 Venstre-vælgere, som er blevet spurgt af Gallup, peger kun fem procent på en ren V-mindretalsregering som det foretrukne. 80 procent peger på forskellige variationer af en borgerlig flerpartiregering, mens 15 procent svarer "ved ikke".

Emneord: Vælgermåling, Meningsmåling, Gallup, Berlingske, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også