- Venstre foreslår et moderne kontanthjælpsloft, så det altid kan betale sig at arbejde, siger Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Venstre vil lægge loft over kontanthjælp

Venstre vil tvinge indvandrere i job med kontanthjælpsloft, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Det er en falliterklæring for regeringen, at stadig flere danskere - 146.000 personer- lever af kontanthjælp, og hver fjerde er indvandrer eller efterkommer. De skal væk fra offentlig støtte til et job ved at lægge et loft over, hvad man får i offentlige ydelser.

Det siger Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, om tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der tidligere hed Arbejdsmarkedsstyrelsen.


I 2013 var 25,6 procent af folk på kontanthjælp indvandrere, mens yderligere tre procent er efterkommere. Siden 2011 har 19.000 flere end før fået kontanthjælp. Det er en stigning på 15 procent.

- Regeringen får ikke problemet til at gå væk, selv om den forsøger at undgå at tale om det, siger Hans Andersen.

Han har nu kaldt beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i samråd om, at færre indvandrere skal leve af kontanthjælp. Det er kun gået den gale vej, siden regeringen fjernede kontanthjælpsloftet og starthjælpen for udlændinge, mener han. 

- Venstre foreslår et moderne kontanthjælpsloft, så det altid kan betale sig at arbejde. Vi skal have sat fokus på indvandrere uden job. Vi kan ikke leve med, at regeringen ikke vil måle det mere, siger Hans Andersen.

Liberal Alliance vil revidere udlændingeloven, så udlændinge skal forsørge sig selv, siger udlændingeordfører Merete Riisager.

- Danskerne betaler skyhøje skatter, og derfor er det også kun rimeligt, at vi forlanger, at de udlændinge, der kommer til Danmark, bidrager positivt til samfundet og ikke ligger de offentlige kasser til last. 

- Kort sagt skal indvandring være en overskudsforretning, siger hun.

/ritzau/

 

Emneord: Kontanthjælp, Venstre, Hans Andersen, Kontanthjælpsloft, Indvandrere, Mette Frederiksen, Merete Riisager
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 18.01.14 Birte Als
  Kontanthjælpsloft

  Hvis kontanthjælpsmodtagere - i den periode, hvor de modtager kontanthjælp, - gør nytte for hjælpen ved at arbejde nogle timer om dagen/ugen, så skulle det da ikke være nødvendigt at lægge et loft over deres ydelse. I forvejen er kontanthjælpen svær at leve for, især når man har børn, hvorfor stille de børn endnu ringere: Det er da at fremskrive ris til egen røv. Hvis/Når kontanthjælpsmodtagere giver noget tilbage til fællesskabet ved at yde en (mindre) indsats, behøver ingen af os at have så ondt. Om igen venstre, - det er bare for dårligt og for inhumant.

 • 16.01.14 Birgit Holmgren
  kontanthjælpsloft

  Forstår simpel hen ikke Venstres modstand mod dem der har det vanskeligst. Hvem ønsker at få kontanthjælp ? INGEN!!! - vi vil helst klare os selv, men så er der mennesker der af en eller anden grund kommer i den situation ( og det er politisk samfundsskabt) at de ikke kommer videre og må have den støtte som kontanthjælp for ikke at falde helt ud over skrænten. Hvor morsomt er det ???? Venstre tror åbenbart at den enkelte ønsker at sidde fast i det en slags "fattighjælp" og må sparkes ud til et fantastisk vildt med tilbuds arbejdsmarked, for de er dovne og gider ikke at arbejde. Kære Venstre hvor er jeres medmenneskelige forståelse sørg for at skabe tillid og et vildt arbejdsmarked så spark, eller giv den forståelse at alle mennesker har brug for selvtillid, skab det samfund som kan give det, så behøver I ikke at sparke på dem der ligger ned.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også