Vestager kan få debut som konkurrencekommissær allerede inden hun officielt er gået igang.

Vestager klar til at tage skatte-møgsag i EU-Parlamentet

Det bliver måske Margrethe Vestager, der skal svare på spørgsmål om Luxleaks i EU-Parlamentet, siger hun selv.

Det kan blive EU's ny konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der møder op i EU-Parlamentet for at svare på kritiske spørgsmål om store virksomheders omstridte skattearrangementer i Luxembourg.

Det siger Vestager selv tirsdag på vej ind til sit første møde med Europaparlamentets økonomiudvalg.

På spørgsmålet om, hvorvidt det bliver den kritiserede formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, selv - eller om det bliver en anden kommissær, der skal svare på parlamentarikernes spørgsmål om skatteunddragelse, svarer Margrethe Vestager: 

- Jeg vil da bestemt tro, at hvis parlamentet kalder på os, så kommer vi. Og det kunne jo for eksempel være mig, der kom, hvis der er spørgsmål om skat og konkurrence.

Den danske kommissær understreger, at hun i sagens natur ikke kan tale på vegne af EU-Kommissionens formand. 

Juncker var gennem 24 år enten finansminister eller regeringsleder i Luxembourg, og han sad derfor ved magten, da de mange hundrede udenlandske selskaber indgik ekstremt lukrative skatteaftaler med Luxembourg i årene 2002-2010.

- Min opgave er jo at forfølge de sager, som vi har åbnet, for at finde ud af, om noget ikke er, som det skal være. Det er sagen, og forhåbentlig bliver det på et tidspunkt sådan, at når man laver skatteaftaler, så er de inden for skiven, siger Vestager. 

/ritzau/

Emneord: Skatterabat, Luxleaks, Europa-Parlamentet, Margrethe Vestager, Konkurrencekommissær
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.02.20
  Vigtigt europæisk fokus på databeskyttelse og brug af kunstig intelligens

  Nyt stort EU-udspil om kunstig intelligens og ansvarlig brug af teknologi kan give et fornuftigt fundament for digitaliseringen

 • 16.12.14 Politik
  Borgmester vil bremse skatte-åleri

  Der var en god dialog om mulighederne for at bremse virksomheder, som udnytter skattereglerne til at slippe for skat, da Mellemfolkeligt Samvirke tirsdag 16. december mødtes med borgmester Kim Valentin (V).

 • 27.10.14 Ledelse
  Ny bog viser vejen til vækst i velfærdssamfundet

  En ny men endnu ung metode udpeges af flere centrale meningsdannere og organisationer som vejen til vækst. Ny bog - OPI * Debat og perspektiv - viser nu hvordan Offentlig-Privat Innovation bliver en central metode til at øge væksten i velfærdssamfundet. Med OPI kommer borgernes behov i centrum for nye produkter og løsninger. Det skaber bedre løsninger til borgerne og styrker virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling.

 • 18.06.14 Bæredygtighed
  Mere end 90 initiativer skal trække Danmark helt fri af krisen

  Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.