Vestager vil fortsætter: Håber på et stærkere mandat

Den tidligere radikale partileder vil gerne fortsætte på posten som EU's konkurrencekommissær efter næste år.

Margrethe Vestager vil gerne fortsætte som konkurrencekommissær i EU-Kommissionen. Det udtaler hun ifølge netmediet politico.eu til de belgiske aviser L’Echo og De Tijd.

- Det, jeg virkelig gerne vil, er at få et andet mandat her i kommissionen, siger Margrethe Vestager ifølge politico.eu til de to aviser.

- Jeg har set, at det tager tid at lære, at gøre ting ordentligt og sætte ting på plads. Med et andet mandat tror jeg, at vi kan udrette nogle fantastiske ting.

Vestager betegnes som en af de mest magtfulde og profilerede kommissærer. Det er især sager mod store internationale firmaer som Apple og Google, der har skabt opmærksomhed omkring hende.

Den danske EU-kommissær er også flere gange blevet nævnt som et godt bud på at blive den næste formand for kommissionen. 

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

I november kunne politico.eu berette, at den franske præsident, Emmanuel Macron, gerne ser Margrethe Vestager efterfølge luxembourgske Jean-Claude Juncker, der ikke genopstiller som kommissionsformand i 2019.

Netmediet citerede "tre højtstående embedsmænd" i EU-Parlamentet og skrev, at Vestager betegnes som "EU's stærkeste kvinde".

De spekulationer er også nået frem til hovedpersonen selv:

- Det er det samme i europæisk og national politik: Der er rygter over alt. 

- Men jeg tager det som en dejlig kompliment. Det er altid rart at vide, at nogle synes, at man gør et godt stykke arbejde, siger Margrethe Vestager ifølge politico.eu.

Den tidligere partileder for De Radikale har været konkurrencekommissær siden 2014.

Hendes embedsperiode udløber sammen med resten af Junckers kommission til næste år, hvor medlemslandenes regeringer skal udpege de nye kommissærer.

Vestagers chancer for at fortsætte som konkurrencekommissær afhænger derfor både af, hvem der har regeringsmagten i Danmark næste år samt hvilken kommissærpost, hun måtte blive tildelt af den nye formand.

Det ville langt fra være første gang, en kommissær fortsatte i kommissionen. Men det er sjældent, at en kommissær beholder samme post i anden embedsperiode.

 

FAKTA: Danske EU-kommissærer gennem tiden
Vestager er den seneste i en række af i alt otte danske EU-kommissærer. Her er en liste over danske kommissærer gennem tiden og det parti, de var en del af ved udpegelsen:

* Margrethe Vestager (R), kommissær for konkurrence, 2014-

* Connie Hedegaard (K), kommissær for klima, 2009-2014.

* Mariann Fischer Boel (V), kommissær for landbrug, 2004-2009.

* Poul Nielson (S), kommissær for udvikling og humanitær bistand, 1999-2004.

* Ritt Bjerregaard (S), kommissær for miljø, 1995-1999.

* Henning Christophersen (V), kommissær for økonomi og finans (og næstformand for kommissionen), 1985-1995.

* Poul Dalsager (S), kommissær for landbrug, 1981-1985.

* Finn Gundelach, kommissær for det indre marked (1973-1977) og senere landbrug, 1973-1981.

Kilde: Den Store Danske

/ritzau/

 

Emneord: Europæisk samarbejde, Europa-Kommissionen, Margrethe Vestager, Konkurrencekommissær, 170118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også