Margrethe Vestager fotograferet af Trine Søndergaard

Vestager vil høste milliardgevinst i det offentlige

Står det til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), vil der inden sommerferien næste år blive truffet beslutninger om en mere effektiv offentlig sektor.

Udmeldingen kommer efter, at regeringens Produktivitetskommission mandag fremlagde et delresultat af sit arbejde.
 
- Der er et stort sammenfald i tankegang hos Produktivitetskommissionen og i regeringen. Det glæder mig.
 
- Kommissionen peger i deres nye rapport på en lang række ambitiøse idéer, der ligger tæt op ad regeringens ambitioner for den offentlige sektor. 
 
- Udfordringen er nu at omsætte de mange gode forslag og høje ambitioner til konkrete handlinger, siger Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.
 

Styring, ledelse og motivation i den offentlige sektor - Anbefalinger fra Produktivitetskommissionens rapport

Styring, ledelse og motivation i den offentlige sektor var Produktivitetskommissionens fokus i deres tredie del rapport i 2013. Få overblik her over anbefalingerne i rapporten. Alt fra politik til regler over trivsel til styring får anbefalinger.

Læs mere her

Regeringen kan sagtens spare 12 milliarder kroner i den offentlige sektor frem til 2020. Det slår Peter Birch Sørensen, tidligere overvismand og nu formand for Produktivitetskommissionen, fast.

 
- Det er ikke urealistisk at spare 12 milliarder kroner indenfor den tidsramme, siger Peter Birch Sørensen i forbindelse med, at kommissionen mandag fremlagde sin rapport om effektiviseringer i det offentlige.
 

Vestager varsler opgør med offentlig ledelse

Regeringens moderniseringsminister, Margrethe Vestager, er klar til et fundamentalt opgør med regelstyret offentlig ledelse. Fremover skal det offentlige ledes efter samme model som de største danske erhvervssucceser – frihed under ansvar. Det skal mobilisere en bølge af nytænkning, der kan tilpasse den offentlige sektor til fremtidens stramme økonomi.
Læs Lindholm og Bendix interview med Vestager her

I snit kan der effektiviseres for omkring 10 procent i det offentlige. Og det betyder, at man på folkeskolen alene vil kunne spare fem milliarder kroner årligt.

 
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager slår fast, at regeringen samarbejder med parterne på det offentlige arbejdsmarked om tillidsreformen, som begyndte i juni i år. 
 
- Her fokuserer vi netop på, hvordan vi sammen kan sprede de mange gode og innovative idéer på tværs af sektorer og fag og samtidigt understøtte, at styring og ledelse i højere grad tager afsæt i tillid og faglighed, og mindre i detailstyring og dokumentation. 
 
- Når kommissionen kommer med sine samlede anbefalinger vil vi fra regeringens side komme med konkrete initiativer til, hvordan vi kan styrke produktiviteten generelt og i den offentlige sektor, siger ministeren.
 
/ritzau/
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også