Vestas-ansatte glæder sig over japansk samarbejde

Dansk-japansk havmølle-samarbejde får hovedsæde i Aarhus, og det glæder ansatte på Vestas.

Nyheden om det nye samarbejde mellem den japanske industrigigant Mitsubishi og Vestas bliver rigtig godt modtaget blandt vindmøllegigantens danske ansatte.

Medarbejderne fik beskeden samtidig med, at fondsbørsmeddelelsen om samarbejdet blev sendt ud fredag morgen, og umiddelbart var der mange positive reaktioner, lyder det fra fællestillidsmand på Vestas, Kim Hvid Thomsen.

- Det betyder jo, at Vestas har en rigtig god fremtid inden for offshore. Og så er det rigtig, rigtig positivt, at hovedsædet kommer til at ligge i Danmark, fordi det betyder danske arbejdspladser, siger Kim Hvid Thomsen.

Joint venture-selskabet får hovedkontor i Aarhus. Her vil selskabet håndtere alt fra design, videreudvikling, indkøb og produktion i forbindelse med V164-havvindmøllerne samt alt marketing, salg og service i forbindelse med offshore vindmøller.

300 medarbejdere bliver overflyttet til det dansk-japanske samarbejde, men Kim Hvid Thomsen forventer ikke, at det vil få så store konsekvenser for de ansattes hverdag.

Og der er heller ingen planer om at sende de ansatte på kurser i japansk.

- Jeg tror, at de fleste japanere kan engelsk på et rimelig godt niveau, så det tror jeg ikke bliver nødvendigt, siger han.

/ritzau/

 

Emneord: Vestas, Mitsubishi, Joint Venture, Hovedkontor, Aarhus, Kim Hvid Thomsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også