Vestas-ansatte glæder sig over japansk samarbejde

Dansk-japansk havmølle-samarbejde får hovedsæde i Aarhus, og det glæder ansatte på Vestas.

Nyheden om det nye samarbejde mellem den japanske industrigigant Mitsubishi og Vestas bliver rigtig godt modtaget blandt vindmøllegigantens danske ansatte.

Medarbejderne fik beskeden samtidig med, at fondsbørsmeddelelsen om samarbejdet blev sendt ud fredag morgen, og umiddelbart var der mange positive reaktioner, lyder det fra fællestillidsmand på Vestas, Kim Hvid Thomsen.

- Det betyder jo, at Vestas har en rigtig god fremtid inden for offshore. Og så er det rigtig, rigtig positivt, at hovedsædet kommer til at ligge i Danmark, fordi det betyder danske arbejdspladser, siger Kim Hvid Thomsen.

Joint venture-selskabet får hovedkontor i Aarhus. Her vil selskabet håndtere alt fra design, videreudvikling, indkøb og produktion i forbindelse med V164-havvindmøllerne samt alt marketing, salg og service i forbindelse med offshore vindmøller.

300 medarbejdere bliver overflyttet til det dansk-japanske samarbejde, men Kim Hvid Thomsen forventer ikke, at det vil få så store konsekvenser for de ansattes hverdag.

Og der er heller ingen planer om at sende de ansatte på kurser i japansk.

- Jeg tror, at de fleste japanere kan engelsk på et rimelig godt niveau, så det tror jeg ikke bliver nødvendigt, siger han.

/ritzau/

 

Emneord: Vestas, Mitsubishi, Joint Venture, Hovedkontor, Aarhus, Kim Hvid Thomsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.06.21 Bæredygtighed
  Landbrugsstyrelsen advarer: Hold øje med skadelig bille

  Paller kan ikke kun transportere varer. De kan i nogle tilfælde også transportere skadelige biller. Alle, der får leveret varer på paller, opfordres derfor til at holde øje med de blinde passagerer, der kan være ødelæggende for dansk natur.

 • 16.06.21 Bæredygtighed
  Minister vil indføre sprøjteforbud på offentlige arealer

  Ny rapport viser, at der stadig sprøjtes med glyphosat på offentlige arealer, selvom forbruget dog er faldende. Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for, at man kan sprøjte med bl.a. glyphosat på en række offentlige og private arealer.

 • 20.02.18 Infrastruktur
  Salget af ejerlejligheder falder i de største byer

  Antallet af solgte ejerlejligheder i årets første måned ligger for første gang siden 2011 under niveau i forhold til året før. Årsagen skal findes i et dalende salg i Københavns- og Aarhusområdet, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

 • 07.01.16
  Danske virksomheder skal udtænke fremtidens energisystem

  I dag sætter energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt gang i et branchesamarbejde med DONG Energy, Danfoss, Vestas og andre af Danmarks energispydspidser, der skal udvikle morgendagens smarte energisystem baseret på vedvarende energi.

 • 30.08.13 Politik
  Vil forandre verden med kultur

  347 kunstnere fra 44 udviklingslande indtager Danmark med et ønske om at skabe forandringer gennem kunsten. Det sker på den tilbagevendende IMAGES FESTIVAL, der åbner i dag i København, Aarhus og Aalborg.