Vestforbrænding: Forkerte tal om plast skaber unødig tvivl

Vestforbrænding kan ikke genkende påstanden om, at der kun genanvendes 15% af den indsamlede plast. Dette tal, som netop har figureret i medierne og med Dansk Affaldsforening som kilde, er meget langt fra virkeligheden på Vestforbrænding.

Vestforbrænding kan ikke genkende påstanden om, at der kun genanvendes 15% af den indsamlede plast. Dette tal, som netop har figureret i medierne og med Dansk Affaldsforening som kilde, er meget langt fra virkeligheden på Vestforbrænding. Her bliver min. 75% af den indsamlede plast afsat til genanvendelse.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

”Det nytter når godt 700.000 borgere i Vestforbrændings opland sorterer husholdningsplast, idet hele 75% af den indsamlede plast genanvendes”. Det fastslår udviklingschef i Vestforbrænding, Yvonne Amskov, som er ked af, at der igen bliver bragt forkerte oplysninger ud til borgerne og dermed skabt unødig tvivl.

Tvivlen opstår efter Jyllands-Posten i går påstod, og med citater fra politisk chef i Dansk Affaldsforening, Mikkel Brandrup, at kun 15% af den indsamlede plast går til genbrug, mens 85% angiveligt skulle gå til forbrænding.

”De tal kan vi overhovedet ikke genkende. De kontrakter, som Vestforbrænding har indgået med vores aftagere, sikrer en genanvendelsesprocent på 75%”. Vestforbrændings ejerkommuner står for indsamling af godt 5.000 tons plast i 2018.

Yvonne Amskov tilføjer, at Vestforbrænding er ked af, at de 700.000 borgere i Vestforbrændings opland, som yder en stor indsats med sortering af affald, igen skal bibringes den opfattelse, at sortering er nyttesløst.

”Det ville klæde debatten omkring udsortering af ressourcer til genanvendelse, hvis den var baseret på fakta frem for antagelser, når affaldssektorens eksperter udtaler sig,” slutter Yvonne Amskov.

Emneord: Plastikaffald, Plastaffald, Vestforbrænding, Affaldssortering, 120918
I/S Vestforbrænding på DenOffentlige.dk Vestforbrænding tilbyder vores 19 ejerkommuner alle de nødvendige løsninger inden for indsamling og behandling affald fra borgere og virksomheder.   Vi har adskillige ordninger og aktiviteter...
Aktivitet: Artikler: 1 | Kompetenceområder: 12

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også