Foto: Forsvaret

Veteraner ryster på hovedet over misforstået godhed i ministerium

Veteraner vender tomlen ned til regeringens plan om at bygge veteranhjem i fredskovsområder.

Psykisk plagede soldaterveteraner med smag for naturens dybe ro skal have bedre mulighed for i perioder at kunne bo i de danske skove.


Det mener regeringen, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) foreslår derfor en ændring af skovloven, så der kan bygges et eller flere hjem for soldaterveteraner i fredskovsområder.

Der har tidligere i nogle skove været forsøg med primitive sheltere til veteranerne, men ifølge ministeriet er der denne gang tale om "mursten og rindende vand".

Trods de gode intentioner ryster landsformand Niels Hartvig Andersen i foreningen Danmarks Veteraner på hovedet af forslaget.

- Det er altså ikke sådan, at veteranerne står i kø for at komme ud og bo i en skov, siger han.

Veteranformanden henviser til, at der allerede er rigeligt med pladser på de fem nuværende veteranhjem landet over, hvor der ifølge hans oplysninger i øjeblikket bor "færre end fem veteraner"

- Og vi kan se, at når de søger på de eksisterende hjem, så skal der være noget offentlig transport lige uden for døren. Ellers gider de ikke at komme.

- Så det er ikke for veteranernes skyld, at man skal ændre den lov, siger han.

Omtrent samme toner lyder fra Vagn Martinussen, bestyrelsesformand i Veteranhjem Midtjylland i Aarhus.

Også han afviser, at det vil hjælpe veteranerne at bygge veteranhjem i fredskovsområder.

- Jeg tror ikke, at det har en virkning, om et veteranhjem ligger det ene eller det andet sted. Det er helt ligegyldigt, siger han.

Langt hellere så Vagn Martinussen, at der blev arbejdet for at sikre veteranerne flere sheltere i nærheden af de eksisterende veteranhjem i Fredericia, Odense, Aalborg, Aarhus og København.

- For vi har nogen, der søger ensomheden i skoven, fordi de i kortere eller længere perioder simpelthen ikke kan være sammen med andre mennesker, siger han.

Netop derfor er hele tanken om et fælles veteranhjem i skoven også forfejlet, mener Martinussen.

- Det er ikke det, de vil have. Dem, der søger ud i skoven, vil have ensomheden og roen ude i naturen, og det giver en murstensbygning, hvor man skal bo med andre, jo ikke, siger han.

Ritzau ville gerne have spurgt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om, hvorfor han foreslår veteranhjem, som veteranerne umiddelbart ikke efterspørger.

Men ministeren ønsker ikke at svare.

/ritzau/

 

 

Emneord: Danmarks Veteraner, Veteranstrategi, Veteraner, Soldater, Udsendte soldater, Esben Lunde Larsen, Skovloven, 231116
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også