Ny temaside: Sådan bruger du mentorordningen!

Ledelse

22/2/11 8:55

Jakob Rom Johansen

Med CABI’s mentorguide bliver ledere og medarbejdere i landets jobcentre klædt på til at bruge mentorordningen bedst muligt. Du får bl.a. tips til, hvordan du bruger lovgivningen bedst muligt, cases som illustrerer mulighederne og gode eksempler på, hvordan andre jobcentre bruger mentorer.

CABI – Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats har netop åbnet en ny temaside, som gennem praktiske redskaber og eksempler skal inspirere til, hvordan mentorordninger kan bruges som en del af en beskæftigelsesrettet indsats.

Temasiden er målrettet ledere og medarbejdere i landets jobcentre, og på www.cabiweb.dk/mentorguide præsenterer vi de mange muligheder for mentorordninger, som Loven om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB) åbner op for.

Guiden indeholder bl.a. gode råd til dig, der er leder i jobcentret om, hvordan du prioriterer indsatsen på mentorområdet. Du finder også materiale til, hvordan du klæder dine medarbejdere på til at bruge mentorordninger og konkrete værktøjer til at ansætte mentorer.

For medarbejderen i jobcentret indeholder www.cabiweb.dk/mentorguide fx eksempler på bevillingstekst og links til blanketter, ligesom du kan finde gode eksempler på, hvordan andre jobcentre bruger mentorordninger.

Mentorguiden er prøvet af i praksis inden offentliggørelse, og Pia Schnell, virksomhedskonsulent i Jobcenter Aarhus, var godt tilfreds med, hvad hun fandt:

”CABI’s mentorguide kommer hele vejen rundt, og materialet er så konkret, at man uden videre kan bruge det – både medarbejdere og ledere. Selvom jeg har arbejdet i jobcentret i mange år, fik jeg nye gode ideer, som jeg kan bruge i mit daglige arbejde,” siger hun.

Al materiale i CABI’s mentorguide er gratis at bruge.

Se guiden på www.cabiweb.dk/mentorguide
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.