Nyhedsbrev: Jobcentre skal skubbe unge i uddannelse

Bæredygtighed

16/12/13 10:15

Jakob Rom Johansen

Landets jobcentre skal fra årsskiftet tænke langt mere tværfagligt samarbejde for at skubbe unge i uddannelse, vurderer ekspert i seneste udgave af Cabis nyhedsbrev.

Fra årsskiftet forsvinder kontanthjælp for unge under 30 år, som skal gå i gang med en uddannelse hurtigst muligt, hvis ikke de har én i forvejen. Til gengæld bliver kontanthjælpen erstattet af en uddannelseshjælp på niveau med SU plus et tillæg.

Sådan bliver det, når kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar, og det store fokus på uddannelse giver nye opgaver til jobcentrene. De skal fremover beskæftige sig en hel del mere med uddannelsesrådgivning end i dag. Særligt over for unge, som ikke er klar til at begynde i uddannelse.

Reformen lægger op til, at jobcentrene knytter tætte bånd til Ungdommens Uddannelsesvejledning, uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at kunne tilbyde en tværfaglig og koordineret indsats over for unge, som ikke er uddannelsesparate.

Jesper Pedersen, seniorkonsulent og ungeekspert hos Cabi, mener at det er vigtigt, at de unge afklares grundigt inden de sendes i uddannelse.

”Hvis de unge bliver sendt for hurtigt i uddannelse, så ryger de lige tilbage i jobcentret igen, når de dropper ud. Derfor er det vigtigt, at de bliver rigtigt afklaret og får den rigtige støtte. Nogle skal måske ud i en hel række af virksomhedspraktikker for at finde den rette hylde, og andre har brug for at få styr på arbejdslivet,” siger Jesper Pedersen i seneste udgave af Cabis nyhedsbrev Cabi Nyt.

Her kan du desuden læse følgende historier:

Læs Cabi Nyt.

 

KONTAKT:

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.